Dette er en super nem dessert, da den kan laves i god tid og så først bages lige inden servering.
Sørg for at bruge en rigtig god chokolade, da det gør hele forskellen smagsmæssigt.
Jeg valgte at bruge pasteuriseret æggeblommer og -hvider, da det er nemmere at veje op, men du kan sagtens bruge friske æg.
Denne opskrift er fra Mette Blomsterberg.
Flydende chokoladekage 4 stk.:
- 100 g mørk chokolade, af god kvalitet
- 100 g smør
- 50 g sukker
- 40 g mel
- 100 g æggeblommer
- 50 g æggehvide
- 1 smule neutral olie
- kakaopulver
Chokoladen finhakkes og smeltes med smør og sukker i en skål over vandbad. Det skal kun netop smelte og ikke blive for varmt. Melet sigtes ned i chokoladeblandingen, rør godt. Tilsæt æggeblommer og -hvider og rør godt.
4 ramekiner, der er ca. 6 cm i diameter og 4 cm høje, smøres grundigt med neutral olie. Klip strimler og små cirkler af bagepapir, der passer til formens størrelse og læg dem i formene. Dejen fyldes i de smurte og bagepapirsforede forme. De fyldte forme opbevares tildækket i køleskab indtil de skal bages – bag dem endelig først, lige inden de skal serveres – for de skal serveres absolut nybagte og stadig lune.
Bag chokoladekagen ved 200 grader varmluft i 9 – 11 minutter. Bemærk at kagens midte skal være ubagt.
Afkøle dem let, inden de befries for form og bagepapir.
Drys med kakaopulver på toppen og server med is til, evt. denne rosensorbet.