Jeg brugte denne opskrift til nytårsaften, så har pyntet med stjerner, men den vil passe så fint til valentinsdag. Dog vil jeg gøre dem mere romantiske ved at tilføre lidt rød frugtfarve i glasuren og så pynte med frysetørret hindbær eller jordbær.
Opskriften er fundet på sukkerhjerte.com, jeg har bare reduceret sukker, da jeg synes marcipan er sødt nok. Min ovn varmede ret godt, så tog kransekage ud før de 12 minutter var gået. Så hold godt øje med kagerne. De skulle nødigt gå hen og blive for bagte.
Kransekagehjerter 20 stk.:
- 300 gr marcipan
- 15 – 20 gr æggehvider
- 70 gr sukker
- Glasur lavet af en lille æggehvide
- 200 – 250 gr flormelis
- rød frugtfarve
- tempereret mørk chokolade eller mørk chokoladeovertræk
- frysetørrede hindbær
Ælt marcipan sammen med sukker og æggehvide. Hold lidt igen med æggehviden, massen skal kunne rulles ud og må derfor ikke blive for lind.
Drys bordet med en smule flormelis og rul kransekagemassen ud i 1 1/2 cm tykkelse. Brug en lille hjerteudstikker til at stikke kransekager ud med.
Bag hjerterne i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft i ca. 12 minutter, de skal være fint gyldne, så hold ekstra godt øje med dem de sidste par minutter. Bag dem på to plader, så undgår man at de bliver brændte i bunden.
Lad dem køle lidt af på pladen inden de tages af, så de kan sætte sig lidt. Kom dem meget gerne på frost til næste dag, men 2-3 timer kan også gøre tricket.
Temperer 100 gr mørk chokolade eller smelt noget overtrækschokolade og dyp bunden heri. Du kan evt. bruge den nye Ruby chokolade, for at gøre den endnu mere romantisk.
Lav en glasur ved at røre æggehvide og flormelis rigtig godt sammen.
Tilsæt lidt rød frugtfarve, hvis du vil have glasuren til at være lyserød.
Kom glasuren i en lille sprøjtepose eller cornet og sprøjt det fint ud på hjerterne.
Drys til sidst en lille smule frysetørret hindbær på, eller krymmel. Hvilket som helst pynt kan bruges, kun fantasien sætter grænse.