Vi har tilbragt en skøn måned i Cambodia og noget vi elsker når vi besøger et nyt land, er at smage på deres retter.
Vi tager gerne et kursus, hvis det er muligt. Det er en god idé for at få de rigtige opskrifter, plus man får muligheden for at snakke med en lokal kok.
Denne gang lavede vi en risnudelsalat med skaldyr og den smagte virkelig godt. Jeg har fået den med hakket svinekød før (som er kogt), så tænker du kan komme det kød i du ønsker.
Min mand lavede denne ret og han sagde det var supernemt. Jeg kan kun sige at han lavede en salat der smagte helt fantastisk.
Her i asien kan du købe chicken powder, som vi ikke rigtig bruger i Danmark, men måske du kan finde det i asiatiske butikker, ellers prøv om du kan finde en hønsebouillon i pulverform.
Naoum Mii Sour, risnudelsalat med skaldyr, 2 personer.
- 50 gram risnudler
- 120 gram blæksprutte
- 50 gram tigerrejer
- 1/4 af hver peberfrugt (gul, rød og grøn) skåret i tynde stave
- ½ løg skåret i tynde skiver
- 1 tomat, del i halve og skåret i tynde skiver
- Saltede peanuts, hakkede, til pynt
- Koriander, til pynt
Dressing:
- 1 tsk. hønsebouillon pulver (Chicken powder) Se om du kan finde det i asiatiske butikker eller brug Oscars.
- 5 gram frisk chili
- 5 gram hvidløg
- 1 spsk. sukker
- 3 spsk. fiskesovs
- saften fra ½ lime
- 2 spsk. kogene vand
Start med at lægge risnudlerne i koldt vand i 5 minutter. Sæt en gryde med vand over og kom nudlerne i når det koger. Kog nudlerne i 1 minut.
Tag dem op af vandet (uden at smide det kogene vand ud) og læg dem i koldt vand igen.
Kom de kogte nudler i en stor skål.
Tag skal af tigerrejer og fjern tarmen. Skær blæksprutten ud i mundrette stykker.
Kog nu rejer og blæksprutte i det samme vand du lige har kogt nudlerne i. Det skal koge omkring 2 minutter. Hæld vandet fra, og kom rejer og blæksprutte op til nudlerne.
Nu skærer du grøntsagerne ud. Tomater i tynde skiver, løg super tyndt skåret og peberfrugt i tynde strimler. Bland det hele sammen med nudler og skaldyr.
Nu skal dressingen laves. Det laver du i en morter eller lille blender.
Hvis du bruger en morder, så start med at mose hvidløg og chili før du kommer de andre ingredienser i. Hvis du bruger en lille blender, kommer du bare det hele i på samme tid.
Smag dressingen til. måske du ønsker mere chili eller mere lime. Kan også være du synes den er for tyk og har brug for en ekstra spsk. kogene vand mere. Kom dressingen hen over nudlerne og rør det hele godt sammen. Anret på tallerkener og pynt med hakkede peanuts og koriander.