Naan brød

Naan-brød
Naan-brød

Disse naan brød er bagt på en stegepande, for at de kan få den skønne stegeskorpe som der er på rigtige naan brød. Det er også et plus, hvis man gerne vil have hjemmebagt brød, med står et sted uden ovn.

Vi rejser meget i Asien og der er der ofte ingen ovn i de Airbnb vi bruger. Vi kan dog købe tørgær mange steder og så bliver disse brød bagt. Der er som regel altid en fryser, så vi fryser brødene ned og de er rigtig lækre, når de lige får et par sekunder i mikroovnen efter de er tøet op.

Naan brød 8 stk.:

  • 2 tsk. tørgær
  • 1 tsk. sukker
  • 118 ml vand
  • 380 gram mel, tilsat af flere omgange
  • ½ tsk. salt
  • 60 ml. olivenolie
  • 80 gram yoghurt naturel
  • 1 stort æg

I en lille skål blander du tørgær med sukker og vand. Rør rundt og lad det stå i et par minutter, indtil der er kommet skum på toppen.

Når der er skum på toppen, pisker du olie, yoghurt og æg i, til det er bandet godt sammen.

I en anden skål blander du 128 gram mel med saltet.
Så tilsætter du de våde ingredienser til melet der er blandet med saltet, og rører godt i det til det er blandet godt sammen.

Tilsæt mere at melet lidt ad gangen, indtil du ikke længere kan røre det sammen med en ske.
På det tidspunkt kommer du dejen ud på et meldrysset bord, og du begynder at ælte med dine hænder, i ca. 3 minutter,
mens du tilsætter lidt mere mel så du undgår at dejen klister.
Dejen skal være glat og blød, men ikke klistre.

Værd forsigtig med ikke at tilsætte for meget mel til dejen, da det vil gøre den tør og stiv.

Lad dejen hvile i 1 time under et klæde, indtil den er blevet dobbeltstørrelse.
Efter dejen har hævet, tryk nænsomst dejen flad og skær den ud i 8 lige store stykker.
Form hvert stykke til en kugle.

Varm en stor tykbundet stegepande over medium varme.
Arbejd med en dejkugle ad gangen. Rul dejen ud til den er ca. 2 cm tyk og 15 cm i diameter.

Kom den udrullede dej på den varme pande og steg indtil bunden er gyldenbrun og store bobler er dukket op på overfladen.
Vend dejen og steg denne side til den også er gyldenbrun.

Pak naan brødet ind i et klæde, så det holder sig lunt, mens du bager de andre brød.

Server naan brødet som det er eller pensel det med smør og drys med krydderurter.

Tip. For at der skal komme flest bobler i brødet, så vent med at rulle dejen ud, indtil brødet er klar til at blive lagt på panden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *