Denne opskrift er en sikker vinder. Kyllingebrysterne er saftige og sovsen er sprængfyldt med smag.
Her kan du servere ris, pasta eller kartofler til. Jeg lavede en omgang ovnbagte kartofler med rodfrugter og det passede virkelig fint til.
Server gerne en frisk salat, for at give lidt modspil til retten.
Jeg har jo min slow cooker, men retten kan sagtens laves i ovnen i en stegeso. Så skal du sætte ovnen på 150 grader og give kyllingebrysterne 3-4 timer.
Du kan også sagtens lave denne ret i en sauterpande på blusset. Det gør at retten kun tager omkring 30 minutter at lave. Selvom kyllingen får meget mere smag ved at lade retten simre i flere timer, er denne måde også rigtig god. Gør selv sådan, når der ikke lige er så meget tid til madlavning.
Så skal du bare stege kyllingen på panden og derefter lave sovsen. Tilsæt alle ingredienser (vent med spinaten til allersidst hvor retten skal serveres) til sovsen. Så lægges kyllingen tilbage i og lad det simre i 20 minutter. Skær evt. kyllingen i mindre stykker for hurtigere tilberedning.
Hvidløgskylling med soltørrede tomater og spinat 4 personer:
- 4 kyllingebryster
- 1 spsk. olie eller smør
- 6 fed hvidløg, hakket
- 250 ml. fløde
- 80 ml. hønsebouillon
- 75 gram revet parmesanost
- 1 spsk. italiensk krydderiblanding
- 1 tsk. chililflager
- salt og peber
- 1 glas soltørrede tomater (100 gram), skåret i mindre stykker
- 400 gram babyspinat
Varm olie eller smør i en stegepande over medium varme. Tilsæt de hakkede hvidløg og sauter dem i ca. et minut, indtil de begynder at dufte. Pas på de ikke får for meget varme, de må ikke blive brune.
Tilsæt fløden og hønsebouillon. Skru op for varmen indtil saucen simrer, sæt derefter varmen ned til lav og lad saucen simre vider i ca. 10 minutter. Saucen skal blive tyk nok til at belægge bagsiden af en ske. Du kan evt. jævne saucen lidt med maizena.
Placer kyllingen i bunden af din slow cooker eller stegeso. Krydr kyllingen let med italienske krydderurter, røde chili peberflager, salt og sort peber. Kom de soltørrede tomater henover kyllingen.
Når flødesaucen er klar, sænk varmen og rør parmesanosten i, indtil saucen er glat. Smag til med lidt krydderier, hvis det er nødvendigt.
Hæld flødesaucen jævnt ud over kyllingebrysterne i slow cookeren/stegesoen. Prøv at få så meget sauce som muligt oven på kyllingen og mindre på bunden.
Tilbered i 3-4 timer på HIGH eller 6-8 timer på LOW. Hvis du laver det i stegesoen, ville jeg give det 3-4 timer ved 150 grader, men check op på kernetemperaturen i kyllingebrysterne undervejs. De skal have en kernetemperatur på 75 grader.
Når tiden er overstået, skal du forsigtigt fjerne kyllingebrysterne fra slow cookeren/stegesoen og sætte dem til side i et serveringsfad.
Skru slow cookeren op på HIGH, hvis den ikke allerede er på HIGH. Tilsæt den hakkede spinat og rør i et par minutter, indtil spinaten er faldet sammen.
Fra stegesoen hælder du sovsen i en gryde og skruer op på medium varme, og tilsætter spinaten. Rør rundt i et par minutter, indtil spinaten er faldet sammen.
Hæld derefter saucen henover kyllingebrysterne og server sammen med ris, pasta eller kartofler.