Da der ikke er noget bedre end en god flødeskumskage, skulle jeg prøve at lave medaljer til kaffen. Jeg ser jo diverse mad og kageprogrammer på tv, og denne opskrift stammer fra det søde liv.
Dog havde jeg jo lige lavet min egen brombær marmelade, så jeg skiftede jordbær ud med brombær.
Medaljer 12-14 stk.:
- 300 g. hvedemel
- 100 g. flormelis
- 150 g. stuetempereret smør
- 1 stk. æg
Vanilje creme:
- 2 ½ dl. sødmælk
- ½ stk. vanilje stang, Polynesisk
- 35 g. sukker
- 20 g. maizena
- 40 g. æggeblomme (2 stk.)
Glasur:
- ca. 150 g. flormelis
- og en anelse vand
Pynt & opbygning:
- ca. 150 g. brombær marmelade
- ca. 4 dl. piskefløde til flødeskum
- ca. 30 g. finthakkede usaltede pistacie kerner til drys
- ca. 1 stk. frisk brombær til pynt
Mørdej:
Alle ingredienserne æltes sammen til en ensartet dej. Dejen stilles koldt en ½ time. Den kolde dej udrulles relativt tyndt i rigeligt mel.
Dejstykket udstikkes i ca. 22-24 stk. cirkler á ca. 7 cm. i diameter. Anvend gerne et “kruset” udstikker sæt – alternativt et glas eller lign….
Cirklerne bages på bagepapir ved 200 grader til de er let gyldne, ca. 8 – 10 minutter. Bundene afkøles på bagerist.
Vanilje creme:
2 dl. af mælken koges op i en lille gryde. Vaniljestangen flækkes på den lange led og vaniljekornene skrabes ud med en lille kniv.
Kornene blandes med sukkeret og mases sammen med en paletkniv, således at kornene skilles ad. Vaniljesukker, maizena og den resterende ½ dl. mælk piskes godt. Tilsæt blommerne og pisk igen.
Når mælken koger kommes vanilje blandingen direkte op i gryden. Pisk rigtigt godt til cremen tykner dejligt. Cremen hældes straks i en beholder. Læg et stykke husholdningsfilm direkte oven på vaniljecremen, således at der ikke dannes kondens.
Afkøl cremen helt i køleskab – minimum 2 timer. (Vaniljecremen skal anvendes samme dag eller efterfølgende dag).
Opbygning:
Piskefløden piskes til flødeskum (ikke for stiv). Flødeskummet kommes op i en sprøjttepose med stjerne tyl og sprøjtes sirligt i en høj krans på de 12 bunde. (Læg sprøjteposen med fløde-skum i køleskabet imens medaljerne bygges videre op…).
Fyld 1 tsk. god brombær marmelade i hver flødeskums krans. Den iskolde vaniljecreme piskes lind med et piskeris og kommes ligeledes op i en sprøjtepose med en mindre tyl. (Anvend gerne en engangssprøjtepose uden tyl!!).
Vaniljecremen sprøjtes i flødeskums-kransen ovenpå marmeladen, således at “hullet” er helt fyldt ud.
De 12 mørdejs “låg” stryges med glasur og drysses med finthakkede pistacie. “Lågene” lægges på som top. Afslut med en lille fløde rosette og et frisk brombær. Opbevares i køleskab indtil servering.
Servér samme dag!!
oktober 15, 2013 at 19:02
Årh, det ser godt nok lækkert ud 🙂