Min mand og jeg prøver at undgå stivelsesholdige madvarer som kartofler, ris og pasta. Men lasagne er en af min mands livretter, så bruger aubergine og squash i stedet for pasta. Jeg har ikke hørt nogle klager fra ham endnu. 🙂 Vi havde nogle dejlige venner på besøg og så lavede jeg denne ret. De var også begejstrede, så besluttede at dele den med jer alle.
Gratineret auberginefad med oksekød og chorizo ca. 6-8 personer:
- 2 store auberginer
- 2 squash
Kødsovs:
- 2-3 dåser flåede tomater
- 1 stor spsk tomatpure
- 250 gram hakkede friske champignoner
- 1 løg
- 4-5 fed hvidløg
- 1 tsk. tørret oregano
- 1 spsk all round krydderi
- Raspolie
- 1 kg hakket oksekød
- 200 gram chorizo i tern
- Salt, friskkværnet peber og sukker
Ostesovs:
- 2 spsk. smør
- 2 spsk. mel (med top)
- Ca. 5 dl mælk
- Revet muskat
- Salt og peber
- revet parmesanost
Skær auberginerne i tynde skiver på langs og drys dem med salt. Dette er for at trække væden ud af dem og gøre dem mere møre. Lad dem stå med salt en halv time, skyld dem og tør dem i køkkenrulle. Skær squashen ud i skiver.
Kødsovs:
Løg og hvidløg hakkes relativt fint. I en tykbundet gryde varmes raspolien op, og her behøver man ikke at være nærig. Når olien er varm kommes løg og hvidløg ved, og man steger til de er gennemsigtige. Kom champignoner og chorizo ved og steg videre. Tilsæt det hakkede oksekød og steg til det er brunt. Kom tomatpure i og steg det igennem et par minutter. Så kommes de hakkede tomater, oreganoen og all round krydderi ved. Sovsen simrer for ganske lavt blus i ca. ½ time, måske lidt mere. Hvis det begynder at koge tørt, tilsættes en smule vand. Så smages der til med salt, peber og sukker. Det er ikke meningen, at sovsen skal være sød, men den skal på den anden side heller ikke være sur.
Ostesovs:
Smelt smørret i en gryde og kom derpå melet ved. Rør grundigt og bag melet af, uden at det tager farve. Kom derpå mælken ved lidt af gangen, mens der piskes kraftigt i sovsen. Når al mælken er tilsat, koges der for ganske svagt blus i 15-20 minutter under jævnlig omrøring. Smag sovsen til med salt, hvid peber og rigelig revet muskatnød. Kom osten i tilsidst.
Nu skal lasagnen samles. Sæt ovnen til 175 grader varmluft. Tag et godt lasagnefad – et rektangulært ovnfast fad med høje kanter er det bedste. Start med et lag kødsovs, så kommes et lag auberginer og squash på – og sådan fortsætter man. Slut af med kødsovs – og kom tilsidst ostesovsen på. Sæt fadet i ovnen og giv lasagnen en 25-30 minutter. Hold øje med den. Når overfladen er gylden og gratineret og boblende, er den klar. Giv den eventuelt lige et par minutter udenfor ovnen, inden den serveres. Lasagnen skal være ret våd, men ikke på nogen måder flydende.
Serveres gerne med at skøn salat og brød. 🙂
september 7, 2014 at 17:25
Så skal jeg bare i gang med at lave lækker lasagne 🙂 Tak for opskriften 🙂
september 8, 2014 at 17:20
Hej Trine. Det var så lidt. Hvis du gerne vil have en mere fyldig tomatsmag i din kødsovs, så brug pureret tomater kaldet passata.