Jeg har en forkærlighed for amerikanske cookies. Disse her er en opskrift der oprindeligt er med hvid chokolade og tranebær, men det har jeg skiftet ud med masser af karamel.
M&M’s har fået et nyt produkt der hedder Crunchy caramel, som jeg er blevet ret vild med, så vild at jeg tænkte de måtte være fantastiske i en cookie. Og det var de. Men prøv selv, hvis du kan holde dig fra at spise dem alle direkte fra posen. 😉
Dette er en cookie med en sprød kant og et sejt og blødt indre. Lige som jeg bedst kan lide dem.
Karamel cookies 18 stk:
- 375 g mel
- 1 tsk natron
- ½ tsk salt
- 1/4 tsk kanel
- 250 g blødt smør
- 200 g brun farin
- 2 ½ tsk vaniljeessens
- 2 store æg
- 150 g m&ms crunchy caramel bits
- 100 gram karamel fudge i små tern
Forvarm ovnen til 175 grader varmluft.
Kom bagepapir på 2 bageplader.
Kom m&m’s i en pose og knus dem til mindre stykker med en kagerulle.
I en mellemstor skål blander du de tørre ingredienser.
I en stor skål pisker du smør, sukker og vanilje essens, indtil det er lyst og cremet.
Tilsæt æggene og pisk hurtigt sammen, ca. 30 sekunder. Lad det stå i 5 minutter og pisk så igen i ca. 30 sekunder.
Fold forsigtigt melblandingen i med en grydeske, indtil melblandingen begynder at være helt blandet i.
Tilsæt så de knuste m&m’s og fudge stykkerne og fold dem i dejen. Dejen må endelig ikke arbejdes for meget med.
Brug en iskugleske eller tril kugler af dejen og sæt dem på bagepladerne. 9 stk på hver.
Kom dem i ovnen og bag dem i 11-14 minutter til de er gyldne i kanten, men stadig bløde i midten.
Lad kagerne køle af 5 minutter på pladen, før de flyttes over på en bagerist for at køle helt af.