Blåbær muffins

Blåbær muffins

Som jeg tidligere har skrevet, er cupcaken blivet så populær at man helt glemmer de vidunderlige muffins. Før jeg blev grebet af at pynte cupcakes, stod den altid på muffins. Jeg synes det er en skam, da de jo er så gode de muffins. Så jeg fandt denne opskrift på blåbær muffins og de er fantastiske. Lad mig endelig høre hvad du synes om disse, hvis du giver dig i kast med dem.

Her er et par tips til at sikre de bedste resultater når du bager disse muffins:

1) Fordi opskriften bruger smeltet smør, er det bedst at alle dine ingredienser har stuetemperatur. Dette vil forhindre at smørret stivner, når du blander det i de våde ingredienser.

2) Brug en stor gummi dejskraber til at blande de våde og tørre ingredienser. En gummi dejskraber er fantastisk til omrøring og skrabe siderne og bunden af ​​skålen for en jævnt blandet dej uden over-blanding. Tilføj blåbær lige før dejen er fuldt blandet. Jo mindre du blander, dets blødere tekstur får muffinsene.

3) Fyld muffins formen hele vejen til toppen, og du vil se, hvor høje disse muffins stiger over kanten. Så hvad du får, er ikke bare en muffin top, men en skyhøj muffin top. Det er det bedste jeg ved.

Blåbær muffins 12 stk.:

  • 320 gram mel
  • 1 spsk bagepulver
  • 1 tsk natron
  • ½ tsk salt
  • 113 gram usaltet smør, smeltet og afkølet
  • 128 gram sukker
  • 2 store æg
  • 240 ml mælk (kærnemælk er bedst)
  • 1 spsk vanille ekstrakt (eller brug kornene fra en stang vanille)
  • 250 gram blåbær (friske eller frosne)

For streusel topping:

  • 32 gram sukker
  • 1 spsk mel
  • 2 tsk smør, smeltet
  • ⅛ tsk stødt kanel

Instruktioner:

Forvarm ovnen til 200 grader og spray eller kom papirforme i en 12 stk muffins form.
Forbered streusel topping ved at blande alle ingredienserne sammen i en lille skål.

I en stor skål, blandes alle de tørre ingredienser til muffins. Sæt det til side.
I en anden skål, piskes det smeltede smør med sukker, tilsæt æggene et af gangen, bland, tilsæt derefter mælk og vanille, bland igen.

Tilsæt de våde ingredienser til den tørre og forsigtigt vend det rundt med en dejskraber, indtil det lige er blandet. Husk ikke at mikse det for meget. Fold blåbærene i.

Opdel dejen i de 12 muffins forme, top med streusel og bag i 5 minutter ved 200 grader, Lad muffinsene blive i ovnen, men reducere varmen til 175 grader og bag i yderligere 15 minutter, eller indtil en tandstikker indsat i midten kommer ud ren .

Noter:

Muffinsene er bedst den samme dag, men kan opbevares i en lufttæt beholder ved stuetemperatur i op til 3 dage.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *