Jeg har været så heldig at få en Slow cooker af min mand i julegave. Og jeg elsker at lave mad i den. Dejligt lige at bikse en masse lækre ting sammen og så lade det simre i slow cookeren indtil det er super mørt.
Jeg finder en masse opskrifter på retter til slow cookeren på amerikanske hjemmesider. Jo flere jeg får prøvet af, jo mere tænker jeg dette er en af de køkkenting man skal eje.
Jeg fik gæster og besluttede mig for at prøve denne Boeuf bourguignon og den blev meget vellykket. Hvis du ikke har en slow cooker kan du sagtens lave retten i en gryde og lade det simre der.
Boeuf bourguignon 6 pers.:
- 1 pk. bacon i tern
- 1 kg oksekød i tern
- 250 ml rødvin
- 500 ml. oksebouillion (hønsebouillion kan også bruges)
- 125 ml. passata (en finblendet tomatsovs)
- 60 ml soya
- 30 gram mel
- 3 fed hvidløg, hakket
- 2 spsk timian, gerne frisk, men tørret kan bruges
- 5 medium størrelses gulerødder i skiver
- ½ glas syltede perleløg
- 250 gram snittede champignon
- Frisk hakket persille til pynt
På en stor pande steges baconen, tag det af panden og kom det i slow cookeren og lad fedtet blive tilbage på panden. Krydder oksekødet med salt og peber og brun det af i baconfedtet. Kom ikke for meget kød på panden ad gangen, ellers bliver det kogt fremfor brunet.
Kom oksekødet over i slow cookeren. Kom rødvinen på panden og kog det op, lad det småsimre lidt og tilsæt derefter bouillionen, tomatpassata og soyaen. Pisk melet i og kom sovsen i slow cookeren.
Tilsæt hvidløg, timian, gulerødder, perleløg og champignon til slow cookeren. Rør det godt rundt og tilbered det på lav i 8-10 timer eller på høj i 6-8 timer.
Pynt med friskhakket persille og server med kartoffelmos.