Hold da op det har taget sin tid at få tid til at sætte sig ved computeren. Min mand og jeg har været igang med at lægge nyt gulv i huset, malet m.m. Så der har ikke rigtig været tid til at lave en masse spændende mad, men vil da straks gå i køkkenet og bikse noget sammen til bloggen, nu jeg har tid igen.
Har startet med en krydderiblanding der er helt fantastisk, og så er den nem at lave og jeg synes det er dejligt med et blandingskrydderi, hvor man faktisk ved hvad der er i. Denne er rigtig god til alt der skal have et godt krydret tvist. Må nok sige jeg bruger den i rigtig mange af mine retter, som smagsgiver.
Cajun krydderi:
1 tsk tørret oregano
1 tsk tørret timian
1 tsk stødt hvid peber
1 tsk hele sorte peberkorn
1 tsk chili flager
2 spsk røget paprika
1½ spsk salt
2 spsk løgpulver
2 spsk hvidløgspulver
2 spsk cayenne peber
1 laurbærblad
Bland alle ingredienserne i en lille blender (jeg bruger en kaffekværn, elektrisk)
og blend til det er helt fint. Brug det som krydderi til kød, kylling, fisk eller grønsager.
Kom det i en lufttæt beholder. Det kan holde sig i op til 3 måneder.
februar 12, 2016 at 22:00
Cajun er noget af det allerbedste, og jeg bruger også tit en lignende krydderiblanding i fx marinader og dressinger. Lige nu har jeg en købt blanding stående, men intet slår duften fra en nylavet krydderiblanding.
februar 13, 2016 at 19:23
Lyder som en rigtig god idé at bruge den i marinade m.m. Vil jeg helt sikker give en chance.
november 20, 2017 at 21:52
Hvor køber i det???
november 22, 2017 at 11:23
Hej Mie.
Jeg køber det ikke, men laver det selv. Opskriften på selve krydderiet står her og når det alt sammen er blandet, bliver det til Cajun krydderiblanding. Lav evt. en stor portion og giv i gave til venner og familie. God fornøjelse.