Jeg har lidt af et had-kærligheds-forhold til traditionel bagt ziti. Det er fyldt med ost, det er dekadent og det er lækkert, men det får mig også til at føle mig alt for mæt og tung efter jeg har spist det. (måske nok min egen skyld, da jeg nok spiser for meget😉) Denne “ziti” bagt med squashskiver i stedet for pasta, har al den lækre ost, og gode smag, men næsten ingen af kulhydraterne. Total win-win.
Bagt ziti med squash 6 personer:
- 5 squash
- 1 spsk. olivenolie
- ½ løg, hakket
- 2 fed hvidløg, hakket
- 375 g ricotta ost
- 100 g revet mozzarellaost
- 1 tsk. tørret oregano
- ¼ tsk. chili flager, eller efter smag
- salt og peber
- 500 g pastasauce
- 1 håndfuld revet parmesanost
- Basilikum til pynt
Forvarm ovnen til 175 grader varmluft.
Smør et ildfast fad med olie.
Skær squashen ud i lange skiver, med et mandolinjern eller en kartoffelskræller. De må ikke blive for tykke, da de så ikke er så nemme at rulle, men pas også på de ikke bliver alt for tynde. Jeg sætter mit mandolinjern på 3mm. Sæt strimlerne til side.
I en pande varmer du olien op til middel varme. Så tilsætter du det hakkede løg og steger løget til det er blevet gennemsigtig, 4-5 minutter. Tilsæt de hakkede hvidløg, og steg 1-2 minutter mere.
I en mellemstor skål, røres løg og hvidløg sammen med ricotta og den revne mozzarella. Smag til med tørret oregano, chili flager, salt og peber.
Spred halvdelen af pastasaucen ud i det ildfaste fad.
Læg en squashskive på et skærebræt og kom en skefuld ostefyld på, nede i den smalle ende. Rul nu squashskiven sammen som en roulade.
Placer hver rulle, med spiralsiden opad, i fadet med pastasauce. Gentag med de resterende squashskiver og ostefyldet. (Hvis du har rester af fyld, så hæld det oven på en spiral, der skal have lidt ekstra.)
Hæld den resterende pastasauce jævnt ud over spiralerne. Drys med parmesanost.
Bag fadet i 35-40 minutter til osten er gylden og squashen er mør. Lad fadet afkøle i 10 minutter og pynt med basilikumblade og server.