Denne ret kan bruges som en lækker forret eller som et skønt tilbehør.
Lige nu er græskar i sæson og denne kombination af det søde græskar, sammen med denne skønne ost og sprødheden fra nødderne, er virkelig fantastisk.
Jeg kunne ikke skaffe frisk salvie i min lokale butik, men jeg var så heldig at have nogle blade jeg tørrede sidste sommer, som jeg brugte i stedet for. Det fungerede også rigtig godt.
Bagt græskar med burrata 4 personer:
- 1 Butternut græskar, Hokkaido kan også bruges
- et par kviste salvie
- 50 g ristede hasselnødder
- 2 burrata eller en god bøffelmælksmozzarella
- olivenolie
- balsamico eddike
Fjern kernerne fra græskarret og skær det i 1-2 cm tykke skiver. Skræl evt. græskarret, hvis skallen er meget grov. Fordel skiverne af græskar på en bageplade sammen med salvie. Krydr med salt og hæld et godt skvæt olivenolie over. Bag græskarret i 20-30 min. ved 200 grader.
Rist hasselnødderne. Hak derefter hasselnødderne groft og sæt dem til side.
Anret skiverne af den bagte græskar og salviebladene på en stor tallerken eller et fad.
Læg burrataen oven på græskarskiverne og snit evt. et kryds i toppen.
Krydr med lidt salt og hæld lidt god olivenolie og balsamico eddike udover, og drys til sidst de hakkede ristede hasselnødder udover.
Server som forret med et stykke godt brød, eller som tilbehør til et stykke kød.