Jeg er glad for Flapjacks eller havregrynsbar. De smager rigtig godt og så er de skønne at tage med på tur eller som noget syndigt i madpakken.
Jeg har en stor busk med solbær i haven og prøver at finde en masse opskrifter med solbær.
Disse Flapjacks er virkelig lækre. En Flapjack er gerne ret sød, men med solbær i midten, så får de et tiltrængt skud af syre.
Prøv dem næste gang du står med en omgang solbær du ikke ved hvad du skal bruge til.
Solbær Flapjacks 12-15 stk.:
- 200 g smør
- 75 ml lys sirup
- 275 g havregryn
- 100 g mel
- 100 g sukker
- 100 g brun farin
- 100 g pekannødder, groft hakket
- 1 citron, reven skal
- 75 g dadler, hakkede (valgfrit)
- 350 g solbær, friske eller optøet
Forvarm din ovn til 180 grader varmluft.
Smelt over lav varme smørret og den lyse sirup og flyt den derefter væk fra varmen.
Kom alle de andre ingredienser ned i gryden, på nær solbær, og rør rundt indtil alt er godt blandet.
Kom bagepapir i en 20 x 25 cm form og kom halvdelen af dejen i formen.
Glat dejen ud med en ske, så du får en glat overflade.
Fordel solbærrene jævnt ud over dejen.
Kom resten af dejen over solbærrene og glat dejen ud som ved bunden.
Bag dine Flapjacks i ca. 50 minutter eller til de er gyldne i farven.
Lad dem køle ned i stykke tid, før du skærer dem ud i firkanter med en skarp kniv.