Med en skøn panna cotta er alle gæster glade. Denne dessert stammer fra Italien og navnet betyder kogt fløde, og det er lige hvad det er. Fløde kogt med god vanilje, sukker og stivnet med husblas.
Man kan koge forskellige smage med i fløden, hvis man gerne vil have en anden smag end ren vanilje.
Brug evt. orangeblomstvand, eller rosenvand for en mere eksotisk smag, skal fra diverse citrusfrugter eller kardemomme eller stjerne anis. Kun fantasien sætter grænser.
Jeg har dog holdt mig til den rene vaniljesmag da jeg gerne ville have hyldeblomstgeléen til at træde frem.
Jeg laver hvert år min egen hyldeblomstsaft og derfor prøver jeg gerne opskrifter af, hvor jeg kan tilsætte den.
Her var det et rigtigt godt partnerskab af dejlig fløde med vanilje og den friske hyldeblomst.
Panna cotta med hyldeblomstgelé 4 personer:
Panna cotta:
- 5 dl piskefløde
- 1 dl sukker
- 1 stk. vaniljestang
- 3 blade husblas
Hyldeblomstgelé:
- 2 dl hyldeblomstsaft
- 3 blade husblas
- 1-2 dråber frugtfarve
Kog fløden:
Skrab marven ud af vaniljestangen og kom det i fløden sammen med den flækkede vaniljestang. Kom sukkeret i og kog det stille op i en 5-10 minutter. Tag gryden af blusset. Pil vanillestangen op.
Blød husblasen op i koldt vand i ca. 10 min. og pisk det i den varme fløde. Hæld fløden gennem en sigte over i fire portionsskåle og stil dem i køleskabet.
De skal stå et par timer eller tre til fløden er stivnet til en engleblød budding.
Lav geléen:
Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 10 min. Varm hyldeblomstsaften op til kogepunktet. Tag gryden af varmen. Klem husblassen for vand og rør den i den varme væske indtil det er opløst.
Tilsæt evt. lidt frugtfarve til geléen.
Fordel hyldeblomstgeléen oven på den afkølede panna cotta. Sæt panna cotta med hyldeblomstgelé på køl indtil geléen er stivnet.
Pynt og server.