Lemon curd cupcakes

Chokolade og espressocupcakes
  • Lemon curd cupcakes

Til mit Tupperwareparty skulle der selvfølgelig også være cupcakes, så her kommer opskriften på en af de cupcakes jeg lavede den aften. Den anden var en chokolade/espressocupcake som du kan finde opskriften på her.

Lemon curd cupcakes 12 stk:

  • 110 g smør
  • 125 g sukker
  • 1/2 tsk vaniljeekstrakt
  • 2 æg
  • fint revet skal fra 1 citron
  • 175 g mel
  • 2 tsk bagepulver
  • 100 ml yoghurt naturel

Frosting:

  • 110 g smør
  • 250 g flormelis
  • 100 g lemon curd

Forvarm ovnen til 175 grader.
Pisk smør og sukker let og luftigt. Pisk æggene, citronskal og vaniljeekstrakt i. Sigt mel og bagepulver i, og fold det i massen sammen med yoghurten indtil det er godt blandet. Kom dejen i papirforme og placer dem i en muffinsform. Bag kagerne i 20-25 minutter. Lad dem køle lidt af i formen, inden de sættes på en rist for at køle helt af.
Frosting:
Pisk smørret blødt, og sigt flormelis i. Pisk til det er blødt og cremet. Pisk Lemon curd i. Kom frostingen i en sprøjtepose med en rund tylle, og dekorer cupcaken. Jeg valgte at fylde lidt ekstra lemon curd inden i cupcaken. det gjorde den ikke ringere.

Peanutbuttercookies

IMAG0374

Da jeg skulle holde Tupperwareparty forleden dag, skuller der jo bages en masse lækkert til gæsterne. Da jeg er tosset med store amerikanske cookies, skulle de selvfølgelig på bordet. Her er en af mine farvoritter fra the hummingbird bakery kagebog. Peanutbuttercookies med chokoladestykker.

Peanutbuttercookies ca. 24 stk.:

  • 225 g smør
  • 200 g melis
  • 200 g lyst muscovadosukker
  • 2 æg
  • 1/2 tsk vaniljeekstrakt
  • 250 g crunchy peanutbutter
  • 350 g mel
  • 2 1/2 tsk natron
  • 75 g hakket mørk chokolade

Forvarm ovnen til 170 grader.
Pisk smør og 2 slags sukker let og luftigt med en elpisker. Tilsæt æggene et ad gangen, rør godt, og skrab evt. ublandede ingredienser ned fra siderne af skålen med en dejskraber efter hvert æg. Skru ned til lav hastighed, og rør vanilje og peanutbutter i. Tilsæt mel og natron, og bland det godt til en jævn dej. Fordel den hakkede chokolade jævnt i.
Læg 6 lige store klatter dej på hver klargjort bageplade. Sørg for, at der er god afstand imellem, så kagerne kan flyde ud under bagningen. Bag kagerne i den forvarmede ovn ca. 10 min. eller til de er gyldne i kanterne og helt flade. Lad kagerne køle lidt af på pladerne, før de vendes ud på en bagerist og køler helt af. De skal være bløde og seje.

Kätes øllebrødsboller

IMAG0366

Da jeg var til vores vens 25 års jubilæum, mødte jeg Käte. Hun gav mig en opskrift på nogle boller hun kunne anbefale. Nu da jeg har bagt dem, og smagt dem, synes jeg, jeg vil dele opskriften med Jer.

Øllebrødsboller:

  • 300 g rugbrød m/kerner
  • 1 flaske hvidtøl
  • 25 g gær
  • 2 dl. lunken vand
  • 1 tsk. salt
  • Ca. 600 g hvedemel

Smuldr rugbrød, hæld hvidtøl over, og lad det stå i 1 time. Kom gær i lunken vand, og tilsæt resten af ingredienserne, sammen med øllebrødsmassen. Bland godt.
Kom plastfilm over, og lad det stå i 1 time
Form 12 store eller 20 små boller, jeg brugte to skeer, da dejen er ret klistret. Dæk med et fugtigt klæde og lad stå i 1 time.
Varm Ovnen til 225 grader, og bag bollerne i 20 min.

Squashmuffins

IMAG0362

Jeg så Go’ morgen Danmark her forleden dag, da de lavede disse muffins. Elsker muffins og cupcakes, så da disse skulle være sundere, skulle de prøves.

Squashmuffins:

  • 1 dl smagsneutral olie
  • 50-100 g flydende honning
  • 2 æg (m/l)
  • 1 squash, fintrevet (ca. 200 g)
  • 75 g hakkede valnødder
  • 75 g hakkede dadler
  • 50 g morbær (eller rosiner)
  • 1 dl rugmel
  • 1¼ dl (stenkværnet) hvedemel
  • ½ tsk. bagepulver
  • ½ tsk. natron
  • 2 tsk. kanel
  • 1 knsp. salt
  • 16 papirforme

Hvis du giver disse muffins 100 g honning, er de ligeså søde som kager. Skru ned for honningen, hvis du vil have dem lidt sundere.

Pisk olie, honning og æg sammen. Kom squash, valnødder, dadler og morbær i. Bland begge slags mel med, bagepulver, natron, kanel og salt, og kom det hele i æggemassen. Sæt cirka 16 papirforme i en muffinform og kom 1 spsk. muffindej i hver. Bag dem ved 175 grader varmluft i 20-25 minutter, eller til de er gennembagte. Lad dem køle af, inden du pakker dem i madpapir. De grove muffins kan fryses.

Opskrift af Louisa Lorang

Tøseshoppetur :-)

Colorful shopping bags standing in row
Colorful shopping bags standing in row

Er lige kommet hjem efter en rigtig dejlig dag, sammen med en veninde og hendes to søde piger. Vi har brugt de sidste 6 timer på at shoppe løs i City Syd, Aalborg. Det blev til nogle skønne bluser i efterårets farver, og et par bukser, så nu kan efteråret bare komme.

Har gået catwalk for manden derhjemme, synes dog ikke der skulle tages billeder, så I får desværre ingen billeder af det nye tøj. God lørdag til alle.

M&M’s cookies

IMAG0321

Da jeg havde lyst til at bage til mit arbejde, ville jeg prøve denne amerikanske cookies opskrift. Jeg har lavet cups om til gram, derfor er det lidt nogle sjove tal. Jeg havde også en rest mini skumfiduser, som jeg kom i. Det gjorde absolut ikke noget.

M&M’s cookies:

  • 113 g smør, stuetemperatur
  • 165 g farin
  • 100 g sukker
  • 1 æg
  • 2 tsk vanilje
  • 1/2 tsk natron
  • 128 g havregryn
  • 128 g hvedemel
  • 150 g m&ms

Forvarm ovnen til 170 grader.

I en stor skål piskes smør og sukker (begge slags) let og luftigt. Tilsæt æg og vanilje og pisk godt.
Bland forsigtigt natron, havregryn og mel i. Bland det hele sammen, det må ikke blandes for meget. Vend forsigtigt m&m’s i.`
Stil dejen på køl mindst 1 time. ( kagerne vil blive meget flade, hvis dejen ikke er meget kold)
Kom kagerne på en bageplade med bagepapir, lav god plads, da de flader ud.
Bag dem i 11 minutter. Lad kagerne køle lidt af på bagepladen inden de sættes over på en rist. Lad dem køle helt af, inden de pakkes i lufttæt beholder.
Kagerne kan virke lidt ubagte efter kun 11 minutter, men de bliver faste, når de køler helt ned.
Sørg for at komme dejen på køl, imellem pladerne er i ovnen, dejen skal være helt kold.

Cookies med chokoladestykker

IMAG0353

Da vi skulle til en vens 25 års jubilæum, gik jeg igang med at lave en gavekurv. Der var ting i jeg havde købt, men også en masse hjemmelavet godter. Jeg ligger et billed af den færdige kurv op også. Her er opskriften på de cookies jeg bagte til kurven. Den er fundet i the hummingbird bakery kogebog.

Cookies med chokoladestykker ca. 24 stk:

  • 225 g smør, stuetemperatur
  • 350 g lyst muscovadosukker
  • 2 æg
  • 1/2 tsk. vaniljeekstrakt
  • 400 g hvedemel
  • 2 1/2 tsk. natron
  • 225 g mørk chokolade, grofthakket

Forvarm ovnen til 170 grader.
Pisk smør og sukker let og luftigt i en røremaskine med en flad spartel (eller brug elpisker). Tilsæt æggene et ad gangen, rør godt, og skrab evt. ublandede ingredienser ned fra siderne af skålen med en gummidejskraber efter hvert æg. Skru ned til lav hastighed, og rør vanilje i.
Tilsæt mel og natron, og bland det godt til en jævn dej. Fordel den hakkede chokolade jævnt i.
Læg 6 lige store klatter dej på en bageplade med bagepapir. Sørg for, at der er god afstand, så kagerne kan flyde ud under bagningen. Bag kagerne i den forvarmede ovn ca. 10 minutter, eller til de er gyldne I kanten og helt flade. Lad kagerne køle lidt af på pladerne, før de vendes ud på en bagerist og køler helt af. De skal være bløde og seje.

Den færdige kurv indeholdt:
Kaffebønner, kvædete, lambrusco, grissini, speltkiks, summerbird chokolade, hj.lavet ferskenmarmelade, hj.lavet hyldebærsaft, hj.lavet chokoladesmør og hj.lavet cookies med chokoladestykker.

IMAG0360

Bærmarmelade med lakrids

IMAG0348

Da de sidste ferskner var faldet af træet, og der kun sad få blommer tilbage på blommetræet, besluttede jeg mig for at lave endnu en omgang marmelade.

Fersken, blomme og hindbærmarmelade med et strejf af lakrids:

  • 2 kg bl. fersken, blommer og hindbær
  • 1 kg syltesukker
  • 2 lakridsrodsstænger
  • lidt atamon

Fjern skind på ferskner og blommer. Kom det hele i en gryde med syltesukker og lakridsrod. Lad det koge 10-15 minutter. Skum urenheder af undervejs. Fjern lakridsrod. Kom lidt atamon i.  Kom på skoldede glas.

Biscuits a la Red Lobster

IMAG0337

Da vi var i USA på ferie, var vi en tur på Red Lobster og spise. Der fik vi de bedste boller jeg længe har smagt. Jeg har fundet en opskrift på nettet som jeg har oversat til dansk, og jeg synes den er rigtig god.
I USA har de noget der hedder Bisquick, som er en færdigblanding der bare skal mælk i, men man kan lave det selv. Denne portion er dog noget større end det der skal bruges i opskriften. Dog kan det holde sig i op til 6 uger i en lufttæt beholder i køleskabet, eller endnu længere hvis det fryses ned. Så er det jo nemt lige at lave en ny omgang Biscuits.

Biscuits a la Red Lobster:

Hjemmelavet Bisquick:

  • 640 g mel
  • 32 g bagepulver
  • 2 spsk. sukker
  • 1 tsk. salt (jeg brugte dog mindre, da der er salt I smørret)
  • 226 g smør

Bland mel, bagepulver, sukker og salt. Skær smør i tern og bland det i med fingrene, indtil blandingen er smuldrende.
(jeg brugte en foodprocessor)

Biscuits 10-12 stk:

  • 256 g hjemmelavet bisquick
  • 2 dl mælk
  • 100 g revet cheddar
  • 57 g smør
  • 1/4 tsk hvidløgspulver
  • 1 spsk. hakket persille (de anbefaler tørret, jeg brugte dog frisk.)

Kom den hjemmelavet bisquick i en skål. Smulder cheddar osten så det er lidt mindre stykker, og kom det i skålen. Rør det til en klistret dej med mælken. Kom mælken i lidt af gangen så dejen ikke bliver for våd. Sæt dem på bagepapir med en ske. Bag dem i 10 minutter ved 230 grader. Mens de bager, smelt smørret i microovn. Kom hvidløgspulver og hakket persille i. Efter de ti minutter, tages bollerne ud af ovnen, og man pensler kryddersmørret på. Kommes ind i ovnen igen og bages i 5 minutter mere.

I kan evt. se hvordan på yoyomax12