Jeg er ret glad for mexicansk mad og efter jeg har været i Mexico, så er disse syltede rødløg blevet en fast del i mit køleskab.
Selv min mand kan lide dem og han er ellers ikke til noget som helst der er eddike i. Men disse er dejligt stærke og giver diverse kødretter et pift, så dem vil han gerne have.
Hvis du ikke er så vant til stærk mad, så vælg en mild chili, eller kom kun lidt i.
Mexicanske syltede rødløg 1 glas:
- 120 ml vand
- 320 ml æbleeddike
- 1 spsk. sukker
- 2-3 store rødløg, tyndt skåret
- 1 tsk. tørret oregano
- ½ tsk. salt
- 1 jalapeño i skiver (kom mindre i, hvis du vil have det mindre stærkt)
- 2 laurbærblade
Lad vandet komme op og koge og fjern det med det samme fra varmen.
Kom sukkeret ned til vandet og rør rundt indtil sukkeret er opløst.
Bland sukkervandet med eddiken, salt og oregano.
Skær løget i tynde ringe, og kom dem i et sylteglas.
Hvis du kan lide dine løg stærke, kommer du jalapeño chili i skiver ned til løgene.
Kom de 2 laurbærblade i glasset.
Kom eddikeblandingen over løgene og rør godt rundt.
Låg låget og lad løgene marinere i køleskabet i minimum 1 time, meget gerne længere.
Løgene kan holde sig i op til 2 uger i køleskabet efter de er blevet åbnet.
Uåbnet i køleskab, kan de holde sig i op til 1-2 år og du kan også sætte dem et mørkt og køligt sted og der holder de sig også uåbnet i op til 1-2 år.