Jeg har fundet denne opskrift på Pinterest og da jeg havde en masse poser revet kokosnød der snart skulle bruges, lød denne kage ret god.
Jeg blev heller ikke skuffet. Det var en virkelig lækker kage, der kan bruges til kaffen, tage med på tur eller som dessert. Den er også god dagen efter da den holder sig pænt fugtig i flere dage.
Kokossnitter med hindbær 9 stk.:
Bund:
- 200 gram mel
- 225 gram smør, skåret i tern
- 100 gram sukker
- 55 gram mandelsplitter
Fyld:
- 170 gram hindbærmarmelade
- 4 store æg
- 250 gram sukker
- 1 ½ tsk. vaniljeessens
- 130 gram mel
- 180 gram revet kokosnød
Forvarm ovnen til 175 grader varmluft.
Smør en form (22×33 cm).
Kom mel, smør, sukker, mandler i en foodprocessor og kør på puls, indtil det hele er blandet og ligner krummer.
Pres dejen ned i bunden af formen i et jævn lag.
Bag bunden i 15-20 minutter, eller til bunden kun lige begynder at tage farve. Sæt den til side mens du laver fylde.
Kom hindbærmarmeladen ud over den halvbagte bund. Lad der være en lille kant uden marmelade hele vejen rundt.
Kom æggene i en skål og pisk dem let. Kom sukker og vaniljeessens i, og pisk til det er blandet. kom melet i og pisk igen til det er blandet godt.
Tag 30 gram revet kokosnød og sæt det til side. Kom resten af kokosnødden ned til fyldet og rør rundt til det er blandet godt sammen.
Hæld kokosfyldet over bunden med marmeladen og spæd det jævnt ud over bunden.
Drys det sidste kokosnød ud over toppen.
Bag kagen i 30-35 minutter til fyldet virker fast og den revne kokosnød er blevet gylden.
Lad kagen køle af før du skærer den ud i stykker.
september 28, 2024 at 18:10
Kan se laves et par dage før??
september 30, 2024 at 11:48
Hej Sussanne.
Den bliver kun bedre af at stå, så du kan sagtens lave den et par dage før.