Kätes øllebrødsboller

IMAG0366

Da jeg var til vores vens 25 års jubilæum, mødte jeg Käte. Hun gav mig en opskrift på nogle boller hun kunne anbefale. Nu da jeg har bagt dem, og smagt dem, synes jeg, jeg vil dele opskriften med Jer.

Øllebrødsboller:

  • 300 g rugbrød m/kerner
  • 1 flaske hvidtøl
  • 25 g gær
  • 2 dl. lunken vand
  • 1 tsk. salt
  • Ca. 600 g hvedemel

Smuldr rugbrød, hæld hvidtøl over, og lad det stå i 1 time. Kom gær i lunken vand, og tilsæt resten af ingredienserne, sammen med øllebrødsmassen. Bland godt.
Kom plastfilm over, og lad det stå i 1 time
Form 12 store eller 20 små boller, jeg brugte to skeer, da dejen er ret klistret. Dæk med et fugtigt klæde og lad stå i 1 time.
Varm Ovnen til 225 grader, og bag bollerne i 20 min.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *