Når der skal bages nogle hurtige småkager, er disse havregrynskager rigtig gode.
Fik dem først serveret af min veninde Trine, og det er en af den slags småkager man kan spise rigtig mange af. Så lav endelig en ekstra portion.
Når jeg laver dem, er det den originale opskrift, men disse småkager er faktisk rigtig gode at pifte lidt op.
Du kan f.eks. tilsætte revet appelsinskræl eller citronskræl, finthakket, syltet ingefær, kokosflager, finthakkede nødder, finthakkede tørrede frugter, eller hvad du nu gerne vil have dine havregrynskager til at smage af. Brug din fantasi.
At dyppe den ene side i smeltet chokolade er også lækkert, eller lave en smørcreme og komme havregrynskagerne sammen som sandwich med smørcreme.
Men som helt almindelige havregrynssmåkager er de bare gode, og så er de som sagt meget hurtige lige at bage, når lysten til småkager kommer.
Havregrynssmåkager 18-25 stk.:
- 75 g smør
- 100 g havregryn
- 1 æg
- 125 g sukker
- 1 tsk. vaniljesukker eller essens
- 1 spsk. hvedemel
- 1 tsk. bagepulver
Tænd ovnen på 200° C.
Smelt smør i en lille gryde.
Vend havregrynene i det smeltede smør, og lad det trække, mens du laver resten af dejen.
Pisk æg og sukker tykt og skummende med håndmixer.
Tilsæt vaniljesukker/essens, hvedemel og bagepulver, og vend det rundt, til det er blandet godt.
Vend til sidst havregryn og smørret i dejen.
Beklæd en bageplade med bagepapir, og sæt dejen på med en teske. De ser ikke ret store ud, men de skal nok flyde ud. Sæt maks. 9 kager på bagepladen.
Bag havregrynskagerne i 8-10 minutter, til de begynder at blive brune i kanten, de må ikke blive for mørke, da de så godt kan komme til at smage brændt.
Lad dem køle lidt af, så er de nemmer at løsne, inden du kommer dem over på en rist og lader dem køle helt af.
Kom havregrynskagerne i en kagedåse med tætsluttende låg, når de er kølet helt af.