Denne opskrift er en jeg har fået af min mands tante. Hun serverer gerne denne kage når vi er på besøg og jeg er vild med den. Hos Anna hedder denne opskrift Gretes lagkage, men da jeg ikke kender Grete, kommer den til at hedde Annas lagkage.
Jeg er vild med smagen og den seje konsistens, og at denne kage skal laves i forvejen, da den skal fryses ned.
Jeg må indrømme jeg fik ikke taget tid på hvornår jeg tog den op, men tænker at hvis du tager den op et par timer før du skal servere den, må det være fint.
God fornøjelse.
Annas lagkage:
- 250 g sukker
- 3 æg
- 125 g mel
- 1 tsk. bagepulver
- 1-2 tsk. vaniljesukker
- ¼ l. piskefløde
- 50 g blød nougat, smeltet
- 50 g hakkede hasselnødder
Forvarm ovnen til 180 grader varmluft.
I en skål piskes æg luftigt med sukkeret.
Derefter røres de øvrige ingredienser forsigtigt i. Pas på med ikke at piske luften ud af æggesnapsen.
Hæld dejen i to smurte springforme 22 cm (kom gerne bagepapir i bunden af formen), og drys de hakkede hasselnødder på toppen af dejen.
Bag kagerne i 25 -30 min. (I nogle tilfælde i få minutter mere)
Lad kagerne køle lidt af i formen, før de tages ud og køler helt af.
Imens kagerne køler ned, laver du cremen der skal imellem bundene.
Pisk fløden til skum og vend smeltet blød nougat i flødeskummet.
Læg en bund ned i springformen og kom nougatcremen oven på. Kom derefter den anden bund ovenpå.
Kom kagen i en pose og læg den i fryseren.
Tag kagen op af fryseren og tag den ud af springformen og sæt den på et kagefad. Lad kagen tø op i køleskabet, inden servering.