Jeg er vild med tynde og sprøde småkager med en smag af ingefær. Nu skulle denne opskrift på engelske ginger snaps prøves.
Opskriften sagde alt for lidt ingefær efter min mening, men kan jo også være det tørrede ingefær man køber i England, er kraftigere. Smag dejen til med mere, hvis du ønsker.
Dejen var ikke så fast at jeg kunne trille en kugle, men hældte dejen ud på husholdningsfilm og fik pakket det godt ind, og dagen efter var dejen fin at rulle ud. Dog stadig lidt blød.
Jeg synes ikke disse blev så gode som dem jeg har fået i England. Det drillede lidt, jeg synes ikke alle blev lige sprøde. Men dem der gjorde, var perfekt sprøde. Måske de ikke var rullet lige så tyndt ud, som dem der blev meget sprøde. Og dejen skal vare meget tyndt rullet ud, ellers virker det ikke. Giv småkagerne 1 minut mere, hvis du synes de ser ud til at kunne bruge det.
Ingefærsmåkager 50 stk.:
- 175 g lys sirup
- 175 g mørk sirup
- 110 g svinefedt (kan ikke smages) eller palmin
- 1 tsk natron
- 1 spsk. tørret ingefær
- ½ tsk salt
- 280 g mel
Kom sirup og fedtstof i en gryde og varm forsigtigt op for at smelte fedtstoffet. Fjern gryden fra blusset og sigt natron i.
Lad det afkøle, og tilsæt derefter ingefær, salt og mel. Rør godt sammen. (Dejen er ikke så fast, men når det har stået natten over, er den fast nok til at rulle ud.)
Pak dejen ind i husholdningsfilm og stil i køleskabet natten over, eller lad det ligge på køl i et par dage.
Når du er klar til at bage småkagerne, forvarmer du ovnen til 200 grader.
Rul dejen meget tyndt ud på en et meldrysset bord. Jo tyndere du ruller dem, jo sprødere bliver de.
Skær dejen ud med en skarp udstikker. Læg småkagerne lidt fra hinanden på bageplader med bagepapir. Bag småkagerne i 5-6 minutter i den forvarmede ovn.
Hold øje med dem, da de let brænder på, fordi de er så tynde. Afkøl på rist.
Gentag indtil du har bagt alle småkagerne.
Opbevares i en lufttæt beholder.