Pesto af skvalderkål er en rigtig forårs basker – fyldt med vitaminer. Og da vi har en del i vores have, vi har svært ved at få væk, tænkte jeg det kunne spises. Selvom min mand ikke synes man skal spise ukrudt, må han indrømme denne pesto er rigtig god.
Grundprincippet er det samme som en almindelig pesto, og der er gode muligheder for at eksperimenter med forskellige typer af ost, nødder og olier. Jeg har valgt at bruge pinjekerner og olivenolie i denne pesto.
Denne opskrift er fundet inde på trente.dk
Skvalderkålspesto:
- 80 g skvalderkål – (friske unge blade er bedst)
- 50 g nødder
- 50 g parmasanost
- Saft fra 1 lime eller ½ citron
- 1-2 fed hvidløg
- Salt og peber
- Koldpresset rapsolie efter behov, så man opnår den ønskede konsistens.
Kom det hele i en blender, og tilsæt olie så konsistensen bliver, som man ønsker det.
januar 14, 2021 at 20:44
[…] Og så kan børnene i øvrigt plukke lige så tosset de vil. Det er da heller ikke dårligt, vel? Man kan i øvrigt også bruge skvalderkål til en skvalderkålspesto sprængfyldt med vitaminer. Se bare her. […]