Shepherd´s Pie

Shepherds pie1
Shepherds pie

Dette er en rigtig comfort food ret. Rigtig god på en lidt kold og blæsende dag.

Den rigtige Shepherds pie er altid lavet med hakket lam, men i USA, kalder de det også for Shepherds pie, når det er med oksekød. Dog ifølge briterne vil det så hedde en Cottage pie. Jeg lavede den med lammekød, da jeg havde en pakke liggende i fryseren, men jeg er sikker på den vil smage lige så godt med oksekød.

Jeg serverer gerne en grøn salat til, da jeg synes det giver noget frisk og sprødt til retten.

Shepherd´s Pie 6 personer:

  • 1 spsk. olie
  • 500 g hakket lam eller oksekød
  • 1-2 fed hvidløg, hakket
  • 2 finthakkede løg
  • 2 mellemstore gulerødder i små tern
  • 2 stænger selleri i små tern
  • ½ tsk salt
  • ¼ teskefuld paprika
  • kværnet sort peber efter smag
  • 2 spsk. mel
  • 2 spsk. tomatpure
  • 80 ml rødvin
  • 236 ml oksebouillon
  • 150 g frosne ærter
  • 1 spsk. finthakket persille
  • ½ tsk finthakket timian, evt. tørret
  • 1 tsk finthakket rosmarin, evt. tørret
  • 900 g kartoffelmos

Varm olien op over medium varme i en stor, dyb stegepande. Brun det hakkede kød, tilsæt derefter de hakkede grøntsager og sauter, indtil det er blødt.

Drys salt, paprika, peber og mel over gryden. Steg i 2 minutter, rør ofte. Rør tomatpure i og steg under omrøring hele tiden, indtil det dufter ristet (ca. 1 minut). Hæld rødvinen i, og krads eventuelle brunede stykker af bunden. Det er med til at give smag.

Kom bouillon, krydderurter og ærter i, lad det simre i 4-5 minutter, smag til og lad det derefter køle af i et ildfast fad. Lad det køle af i 30 minutter. Det er vigtigt at du lade det køle af, inden kartoffelmosen kommes på. Det er med til at det ikke blander sig sammen, når du kommer mosen på.

I mellemtiden laver du din favorit kartoffelmos. Omkring 1,5 kg skrællede kartofler burde give nok mos.

Forvarm ovnen til 200°C. Fordel kartoffelmosen over det kolde fyld. (Pas på ikke at blande de to sammen.) Kør på kryds og tværs med en gaffel for et flot udseende og sprøde kanter! Bages i 20 minutter eller indtil mosen er gylden (jeg anbefaler at bage på en bageplade med bagepapir, for at fange eventuelle spild).

Server med en grøn salat og noget godt brød.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *