Da det var tid til karneval i Aalborg endnu en gang, havde jeg lovet at tage kage med. Denne gang skulle det være en kage der rigtig fangede karnevallets ånd. Jeg fandt denne opskrift på en hjemmeside der hedder jordbærkagen. Dog har jeg taget mig nogle friheder med opskriften og især glasuren, da jeg ikke havde så meget tid. Mine kollegaer blev glade for kagen og der var masse af begejstrede kommentarer, da de opdagede de flotte farver inden i.
Regnbue kage ca. 10-12 personer:
- 670 g mel
- 4 tsk bagepulver
- 1/2 tsk salt
- 350 g smør tempereret
- 455 g sukker
- 5 æggehvider
- 2 tsk vanillesukker
- 5 1/2 dl mælk
- Farver: Rød, orange, gul, grøn, blå, og violet.
Glasuren mellem lagene:
Glasuren udenpå:
- Wilton Whipped Icing Mix
Pynt:
- Vaffelrør med vanille og chokolad
- Farvede m&m’s
Forvarm ovnen til 175 grader. Beklæd en 23cm rund kageform med bagepapir (eller så mange 23 cm kageforme som du har, genbrug efter behov).
I en stor skål blandes mel, bagepulver, vaniljesukker og salt.
I en anden skål, eller i en røremaskine, piskes smør og sukker luftigt, og tilsæt ægghviderne lidt af gangen.
Tilsæt mælken lidt af gangen, skiftevis med mel blandingen.
Del dejen imellem seks skåle. Tilføj lidt af farverne i hver skål, rør indtil den ønskede farve er opnået.
Hver farve bages hver for sig, i den smurte bageform i ca 12 min.
Fjern bundene ud af ovnen og vend bundene på en bagerist og lad afkøle i 10 minutter.
Lav kagemoussen og Wilton Whipped Icing Mix som der står på pakkerne.
Lig den violette bund på et fad, og smør en god omgang med kagemousse på, så det strækker sig lige ud over kanten. Gentag processen med blå, grøn, gul og orange lag, men skift imellem kagemousse og whipped icing. Placer den sidste røde bund øverst, nederst side opad. Forsigtigt fjern eventuelle løse krummer.
Dæk top og sider med et lag af Wilton Whipped Icing Mix.
Kom vaffelrør rundt om kagen i skiftevis vanille og chokolade. Bind et fint bånd omkring for at holde på vaffelrørene. Kom de farvede m&m’s på toppen og server.