Denne salat er dejlig til en sund frokost, eller brug den som tilbehør til middagsmaden. Jeg serverede den for venner og de synes den var lækker.
Dog noget chokerede da de hørte det grønne ikke var persille men koriander, da de begge ikke er meget for denne krydderurt. Så du skal ikke være nervøs for at korianderen overdøver smagene, den er med til at give en god harmoni. Jeg havde ikke lige forårsløg, så brugte rødløg i supertynde skiver, i stedet for.
Jeg har fundet opskriften på Pinterest, hvor der altid er meget lækkert mad at give sig i kast med.
Quinoa Mexi-Lime Salat 8 personer:
- 213 gram quinoa, skyllede
- 600 ml hønsefond eller grøntsagsfond
- 1 dåse sorte bønner, skyllede
- 1 dåse majs
- 1 rød peber i tern
- 6 forårsløg, skåret i tynde skiver
- 15 gram hakket frisk korinader
- 1 jalapeño peber, fjernet for korn og hakket fint
- 80 ml limejuice
- 60 ml olivenolie
- 2 spsk rødvinseddike
- 1 tsk stødt spidskommen
- ½ tsk salt
- ½ tsk sort peber
I en mellemstor gryde, bland quinoa og hønsefond. Bring det i kog over medium varme. Skru ned så det kun simrer og læg låg på. Lad det koge indtil quinoaen er gennemsigtig og har fået en lille hale. Det tager ca. 12 – 15 min. Tag låget af og rør quinoaen igennem med en gaffel og sæt det til side for at køle af i 5 min.
I en stor skål blandes de sorte bønner, majs, peberfrugt, forårsløg, koriander og jalapeño. Tilsæt den afkølede quinoa og rør godt for at få det hele grundigt blandet.
I en lille skål piskes limejuice, olivenolie, eddike, spidskommen, salt og peber sammen.
Hæld dressingen over quinoaen og bland det hele godt sammen. Stil på køl i minimum 1 time før servering.