Majssalat og blomkåls-tzatziki

  • Majssalat

Da vi skulle have nogle venner på besøg til grill her i weekenden, havde jeg lyst til at prøve lidt andet tilbehør, end den traditionelle kartoffelsalat. Opskrifterne er nogle jeg har fundet i Claus Mayers Salatværksted, og de kan varmt anbefales.

Majssalat 4 personer:

  • 4 majskolber
  • havsalt
  • 2 spsk. sukker
  • 1 hoved hjertesalat
  • 1 håndfuld egebladssalat (jeg brugte dog en babysalatblanding)
  • 2 håndfulde plukket dild

Citrontykmælk:

  • 1/2 dl tykmælk
  • 1/2 dl citronaft
  • 1 spsk. rapsolie
  • havsalt
  • friskkværnet peber
  • rørsukker

Desuden:

  • 2 håndfulde popcorn, friskpoppede fra gryden eller microovnen

Bring 4 liter letsaltet vand i kog, og tilsæt 2 spsk. sukker. Pil de yderste blade af majskolberne, og kog dem I 12-15 minutter. Tag dem op og lad dem køle så meget af, at du kan skære majskernerne af. Stil majskolben på hæjkant, og skær ned langs kolben med en skarp kniv hele vejen rundt, så kernerne frigøres.

Skyl salaterne i koldt vand, pluk dem i stykker, og slyng dem tørre i en salatslyngr eller et viskestykke. Skyl også dilden, og dup den tør i et viskestykke.

Rør tykmælk, citronsaft og rapsolie sammen, smag til med salt og peber, og justér med lidt sukker.

Vend majs, salater, plukket dild og citrontykmælk sammen, og drys salaten med de sprøde popcorn.

Tzatziki 6 personer:

  • 1 blomkålshoved
  • havsalt
  • 1/2 bundt purløg
  • 2 1/2 dl drænet yoghurt eller græsk yoghurt
  • 1 fed hvidløg
  • 2 spsk. olivenolie
  • friskkværnet sort peber

Topping:

  • 50 g græskarkerner
  • havsalt

Fjern blade, skyl blomkålen grundigt, og del den i fine buketter. Blanchér buketterne i kogene vand med salt i max 30 sekunder, og køl hurtigt ned i koldt vand. Dræn buketterne grundigt i et dørslag. Skær purløget så fint som muligt, og hak også hvidløget fint. Kom halvdelen af purløget ned i den drænede yoghurt sammen med hvidløg og olivenolie, og rør det godt sammen. Vend blomkålsbuketterne med dressingen, og smag til med salt og peber. Rist græskarkernerne på en tør pande, og giv dem et drys havsalt. Anret tzatzikien i en smuk skål, og top gavmildt med græskarkerner og resten af purløget.

 

Ferskenmarmelade med hyldeblomst og vanilje

IMAG0331

Da vi har et ferskentræ i vores drivhus, har jeg rigtig mange ferskner. Dem kan vi ikke nå at få spist alle sammen, så idag lavede jeg lidt marmelade. Det er altid godt at have stående, da det kan bruges som værtindegave i en håndevending.

Denne opskrift er lidt på slump, så nu får I bare hvad der er kommet i.

Ferskenmarmelade med hyldeblomst og vanilje:

  • ferskner
  • sukker
  • hyldeblomstsaft (ufortyndet)
  • Vaniljekorn og stang
  • lidt atamon

Det hele kommes i en gryde og koges til til det begynder at blive lidt moset. Jeg tager og giver den en gang med blenderen, så den bliver helt glat. (husk dog at fjerne vaniljestang først) Kom lidt atamon i, og fyld det på skoldede glas. Kom evt. lidt atamon i glasset og kør det rundt, før marmeladen hældes i.

Chorizopande

IMAG0329_2

Af nogle af de rester jeg fik efter at have lavet Gumbo, mixede jeg denne ret sammen.

Chorizopande med ris til 2-3 personer:

Ingredienser:

  • 170 g. chorizo i skiver
  • lidt olie
  • 1 løg, hakket
  • 2 fed hvidløg, hakket
  • 3-4 stængler blegselleri, hakket
  • 2 tomater i tern
  • kogte ris
  • salt
  • Joe’s Stuff seasoning (kan også bruge Allround krydderimix)

Kom olie i en pande, når det er varmt tilsæt chorizo og lad det stege lidt. Kom løg og grønsager i og svits til de er møre. Kom de kogte ris i og steg med lidt. Krydr efter smag og server.

New Orleans Chicken and sausage Gumbo

New Orleans Gumbo
New Orleans Gumbo

 

Da vi lige er kommet hjem fra en ferie I USA, hvor vi var på en kokkeskole I New Orleans, skulle denne opskrift prøves af derhjemme.
Svigerforældrene og min mands bror kom til middag i mandags. Det var en kæmpe succes.
Her kommer billeder og opskriften, som jeg har oversat til dansk.
Jeg købte et rigtig lækkert blandingskrydderi da jeg var i New Orleans, det er selvfølgelig brugt, så nu bruger jeg min egen hjemmelavet Cajun krydderi. Opskriften kan du finde her.

Gumbo med ris til 8 personer:

Ingredienser:

  • 100g. svinefedt
  • 70 g. mel
  • 2 hakkede løg
  • 1/2 bt. hakket blegselleri
  • 3 grønne peberfrugter
  • 1/2 spsk hakket hvidløg
  • 300 g. Chorizopølse skåret i skiver
  • 300 g. kogt kylling I tern
  • 1,5 l hønsebouillon
  • 1/2 bt hakkede forårsløg
  • Joe’s Stuff seasoning

Server med kogte ris.

Varm svinefedtet og kom mel i. Rør i det hele tiden. Det skal ende med at ligne Peanut butter I farven og også  blive lidt grynet. Kom chorizo I og steg lidt. Kom løg, blegselleri og grøn peber i. Kom hvidløg i, og lad det stege til grønsager er blevet bløde. Rør i det ofte. Tilsæt hønsebouillon og lad det komme op og koge. Skru ned, og lad det simre i en time eller mere. Smag til med Joe’s Stuff seasoning. Ca. 10 min før servering tilføj kylling og de hakkede forårsløg.
Server Gumbo over ris eller uden ris, som en god fyldig suppe.