Jeg elsker at bage cookies og denne opskrift hvor en del af blandingen er fint knust oreo, er simpelthen så god. De kommer virkelig til at smage af oreo.
Jeg har også for lang tid siden, gennem en Hollandsk hjemmeside købt sort kakaopulver. Mest fordi jeg egentlig godt kunne tænke mig at lave mine egne oreo. Det er jeg så ikke lige kommet til endnu. Men dette meget mørke kakaopulver er også med til at fremme smagen af oreo. Hvis du nu ikke kan skaffe det, så er helt alm. hollandsk kakaopulver også udmærket.
Oreo cookies 18 stk.:
- 2 ½ pk oreo cookies, knust til småkagedejen
- 334 g mel
- 6 spsk. majsstivelse
- 42 g sort kakao
- 1 tsk natron
- ½ tsk bagepulver
- ½ tsk salt
- 226 g smør blødgjort, saltet eller usaltet
- 100 g sukker
- 200 g brun farin
- 2 store æg
- 2 tsk vaniljeekstrakt
- 200 g hvide chokoladeknapper, gem lidt til at pynte med
- ½ pk. Oreo groft hakkede
Forvarm ovnen til 175 grader varmluft, beklæd derefter en bageplade med bagepapir og stil til side.
Kør de 2 ½ pk. Oreo i en foodprocessor, indtil de er fint knust. Bland de knuste Oreo, mel, majsstivelse, kakaopulver, natron, bagepulver og salt i en mellemstor skål, og sæt derefter til side.
I en røreskål, pisk smør, brun farin og sukker, indtil det er lyst og cremet.
Tilsæt æggene og vaniljen og pisk igen, indtil det er blandet. Skrab skålen efter behov.
Tilsæt melblandingen og pisk kun til det hele er blandet og du ikke kan se mere tørt melblanding. Fold derefter chokoladechipsene og de hakkede Oreo i.
Brug derefter en stor cookie scoop til at lave 9 lige store kagedejskugler, læg dem på en bageplade og flad dem til omkring 2 ½ cm i tykkelsen, og bag kagerne i 9 minutter. Det er vigtigt ikke at gøre dem for flade, for at de ikke kommer supertynde ud.
Så snart småkagerne kommer ud af ovnen, pynt med ekstra hvide chokoladeknapper. Lad dem køle af på bagepladen i 10 minutter, før de overføres til en rist.