Selv om at jeg oftest køber min tærtedej færdig, er der nu ikke noget bedre end en der er hjemmelavet.
Denne her er ret nem at lave og tager ikke ret lang tid. Især hvis du har en foodprocessor så går det super hurtigt.
Opskriften har jeg fundet på madensverden.dk
Den er blevet den opskrift jeg altid bruger, når jeg laver min egen tærtedej.
Tærtedej, 1 tærte:
- 200 gram hvedeme
- 125 gram koldt smør
- 3 spiseskefulde koldt vand
- lidt salt
Kom hvedemel i en foodprocessor sammen med det kolde smør, der skæres i mindre tern. Du kan nuldre smørret ind i melet, hvis du ikke har en foodprocessor.
Kør det på foodprocessoren indtil det ligner rasp.
Tilsæt derefter en smule koldt vand og lidt salt. Kør kun lige til dejen ser ud til at samle sig og kom derefter dejen ud på bordet og form det til en klump.
Tærtedejen må ikke arbejdes for meget med, da smørret da vil smelte. Der skal arbejdes hurtigt.
Læg den på et meldrysset bord, og rul den ud så den kan dække en tærteform med en diameter på 24 centimeter. Husk også at have dej til op af kanterne.
Smør tærteformen med smør.
Rul dejen om kagerullen, og læg den derefter med forsigtighed ud over formen. Med let hånd lægges dejen på plads. Skær det overskydende dej væk, men sørg for der er lidt ekstra kant, da dejen trækker sig sammen når den bliver bagt.
Stil nu tærtedejen på køl i 30-45 minutter.
Tag din tærtedej ud af køleskabet, og prik bunden med en gaffel. Det forhindrer at bunden buler op under bagningen.
Forbag tærtedejen ved 185 grader varmluft i 10 minutter.
Tag tærten ud af ovnen, og fyld den med det du synes. Se evt. min opskrift på tærte. Tærte er den bedste måde at få brugt de rester man nu måtte have i sit køleskab.
Tærten bages derefter færdig i 30 minutter ved 185 grader varmluft.