Denne karamelkage er en opskrift jeg har fundet i mit madmagasin BBC Goodfood. Det er en nem kage der er lige til at gå til og som kan laves selvom man ikke har ret meget tid. Perfekt som en fødselsdagskage eller hvis du inviterer gæster i sidste øjeblik, og gerne vil imponere.
De ingredienser der skal i kagen er nogle jeg tit har i skabene. Jeg køber gerne flere dåser af dulce de leche, da jeg bruger det til mange forskellige ting. Du kan dog sagtens lave din egen, men det tager tid og når nu det er gjort for en, tager jeg den nemme løsning.
Karamelkage 12-14 personer:
- 225 gram blødt smør
- 125 gram sukker
- 100 gram brun farin
- 1 tsk. vaniljeessens
- 4 store æg
- 225 gram mel
- 2 tsk. bagepulver
- 2 spsk. mælk
- Pynt: Karamel (dulce de leche), chokolade og fudge
Icing:
- 200 gram blødt smør
- 400 gram flormelis
- 70 gram karamel, (dulce de leche) Evt, mere hvis du vil have smagen kraftigere.
Forvarm ovnen til 160 grader varmluft.
Smør 2 springforme med en diameter på 20 cm., og kom bagepapir i bunden.
Bland melet sammen med bagepulveret.
Pisk det bløde smør med sukker og brun farin, indtil det er luftigt og lyst i farven.
Tilsæt vaniljeessens. kom æggene i et ad gangen, sammen med en skefuld af melet og pisk mellem hvert æg.
Kom det sidste af melet i sammen med mælken og pisk.
Del dejen mellem de to springforme og bag i 25-30 minutter, indtil bundene er gyldne og springer tilbage, når man giver dem et let tryk. Hvis du sætter en strikkepind i bunden, skal den komme ud ren.
Lad bundene køle lidt af i springformene, inden de vendes ud på en bagerist for at køle helt af.
I mellemtiden laves glasuren (icing) til kagen.
Kom det bløde smør sammen med flormelis og pisk til det er let og luftigt.
Kom karamellen (dulce de leche) i og pisk. Hvis glasuren virker for fast, kan du tilsætte 1 spsk. mælk for at gøre den mere cremet.
Sæt glasuren til side, indtil bundene er helt afkølet. Hvis det kommer på, mens bundene stadig er lune, vil glasuren smelte.
Brug halvdelen af glasuren til at komme imellem bundene. Jeg kom også lidt karamel (dulce de leche) imellem bundene.
Kom resten af glasuren på toppen og glat det ud med en kniv eller bagsiden af en ske. Lad kagen stå et køligt sted, indtil den skal serveres.
Inden servering kommes karamellen (dulce de leche) ud over kagen. (Du kan evt. give karamellen et par sekunder i mikroovnen, for at gøre det mere flydende, hvis den er for stiv).
Lad gerne karamellen dryppe ned lang siden, hvis du synes. Kom hakket chokolade og fudge på toppen og server.
Du kan dog sagtens lave hele kagen færdig og sætte den på køl med karamel og pynt. Tag så kagen ud 30 minutter før servering.
Tip.
Hvis du er vild med chokolade, kan du tilsætte 3 spsk. kakaopulver til kagedejen og komme smeltet, afkølet chokolade over kagen, i stedet for karamel.
Pynt evt. med nødder, krymmel eller spiselige blomster, hvis det er noget du bedre kan lide.
september 4, 2019 at 19:29
jeg forstår ikke helt om du har kogt den dåse kondenseret mælk på forhånd …. d hvis man nu vil lave den tar det jo lang tid før den er færdig . tak for gode opskrifter
september 5, 2019 at 04:51
Hej Kirsten. Jeg har købt en dåse der allerede er lavet til karamel. Du kan lave den selv, ved at koge en dåse kondenseret mælk, men så er det en god idé at have gjort det et par dage i forvejen. Men i mange af de store butikker, kan du købe kondenseret mælk der allerede er kogt til karamel. Tak for din kommentar og glæd dig til denne kage.
september 6, 2019 at 09:59
Åh , jeg vidste ikke men kan købe dem færdig lavet . tak for tippet . jeg skal lave kagen i dag, har kogt den kondenserede mælk så alt er klart . tak endnu engang , ;))
september 6, 2019 at 10:15
Velbekom. Håber du kommer til at holde ligeså meget af denne kage, som jeg gør. God fornøjelse med bagningen.
oktober 6, 2024 at 16:58
Hej jeg har favorite spise karamel kage
oktober 9, 2024 at 08:45
Hej Julianna.
Det kan jeg godt forstå. Den er også rigtig god.