Kylling er tit på middagsbordet hjemme hos os. Det passer til så mange smage og er nemt at tilberede.
Denne ret er en jeg har fundet på Pinterest og den smager virkelig godt.
Det bedste er at den er hurtig at lave, og ikke kræver alt for mange ingredienser.
Prøv den næste gang middagen skal gå lidt hurtigt, og skriv gerne hvad du synes.
Nem citron-hvidløgs kylling 4 personer:
- 4 kyllingebryster uden skind
- ½ tsk. salt, plus mere til at krydre med
- ¼ tsk. friskkværnet peber, plus mere til at krydre med
- 1 spsk. olivenolie
- 3 spsk. smør
- 1 lille løg, finthakket
- 4 fed hvidløg, hakket
- 2 spsk. mel
- 250 ml. kaffefløde eller sødmælk (brug fløde hvis du har lyst 😊)
- 125 ml. hønsebouillon
- Saften fra en mellemstørrelse citron (ca. 3 spsk.)
- 2 spsk. frisk persille, hakket
- 1 citron skåret i tynde skiver
Tør kyllingebrysterne godt af med et stykke køkkenrulle. Hvis kyllingebrysterne er meget store, kan det være en fordel at dele dem på langs, så tager de ikke så lang tid at tilberede.Krydr dem grundigt med salt og peber.
Varm olien i en høj pande over mellem høj varme indtil det begynder at simre.Brun kyllingebrysterne godt af i olen, cirka 6-7 minutter på hver side.Kom kyllingen over på en tallerken og sæt dem til side.
Sænk temperaturen på panden til middel varme og tilsæt smørret. Når det er smeltet, kommer du løg, hvidløg, ½ tsk. salt og 1/4 tsk. peber ved, og steger det i 1-2 minutter.
Rør i det med mellemrum og når løgene begynder at blive bløde, kommer du melet i og rører det hele grundigt sammen, sørg for at få alt det brune der har sat sig i panden med.
Tilsæt kaffefløden eller sødmælken og hønsebouillonen, og rør rundt indtil sovsen har samlet sig. Lad sovsen komme op og koge, skru derefter ned så sovsen kun simre.
Kom kyllingen tilbage i sovsen og lad det hele simre indtil sovsen er bliver tyk. Sovsen skal kunne dække bagsiden af en grydeske, og kyllingen er gennemstegt. Tager omkring 5 minutter.
Rør citronsaften ind i sovsen. Smag sovsen til. Pynt med tynde citronskiver og hakket frisk persille og server straks.
Denne ret er god sammen med ris eller kartoffelmos.