Jeg havde en rest grønkål som jeg skulle have brugt. Så fandt jeg en opskrift på en skøn suppe hos Valdemarsro som jeg tænkte jeg måtte prøve. Da jeg havde alle ingredienserne hjemme i køleskabet, var det bare at komme i gang.
Jeg har lavet lidt om på opskriften, men det er ikke meget. Jeg havde også en rest røget medister, jeg skar i tern og kom i. Dog først de sidste 10 minutter. Det smagte rigtig godt sammen med det andet.
Kartoffel/grønkålssuppe med chorizo 4 personer:
- 2 løg, finthakket
- 4 fed hvidløg, finthakket
- 50 g chorizo, i tern
- 1 tsk. timian, tørret
- 700 g skrællet kartoffel, i små tern
- 100 g frisk grønkål, finthakket
- 9 dl hønsebouillon
- 1 dl piskefløde
- 2 spsk. olie
- salt
- sort peber, friskkværnet
- 1 håndfuld grønkål, finthakket til servering
Hak løg og hvidløg fint, gerne i en minihakker, Varm olien op i en gryde ved middelvarme og steg løg og hvidløg, til løgene er bløde, de skal ikke have taget farve. Tilsæt chorizopølse i tern, timian, kartoffeltern og grønkål ned til løgene og varm det godt igennem i cirka 5 minutter.
Kom bouillon, fløde, salt og peber i gryden og lad det simre i cirka 15-20 minutter, til kartoflerne er møre.
Server den varme suppe med et drys finthakket frisk grønkål.