Vi var inviteret til middag hos min mands morbror og tante og de servere altid sådan noget lækkert mad.
Denne ret var skøn og at man brugte rodfrugter i stedet for kartofler, gav retten en mere fyldig smag.
Man kan bruge madlavningsfløde hvis man vil gøre retten lettere. Dog er jeg mest til at bruge de rene varer og ikke alle disse blandingsprodukter.
Flødebagte rodfrugter med kylling 4 personer:
- 4 kyllingebryster
- 8 tynde skiver bacon
- ½ l. piskefløde
- 4 kviste frisk timian
- 2 tsk. dijonsennep
- 1 fed hvidløg, revet/presset
- salt og peber
- 400 g. jordskokker i meget tynde skiver
- 400 g. pastinak eller persillerod i meget tynde skiver
- 2 store porre i skiver
- 50 g. vesterhavsost, revet (kan udelades)
Tænd ovnen på 180/165 grader varmluft.
Skær hvert kyllingebryst i 2 stykker på langs. Drys med salt og peber.
Rul 1 stykke bacon omkring hvert kyllingstykke. Sæt på køl.
Rør fløden sammen med timian, sennep, hvidløg, salt og peber.
Vend rodfrugterne og porrerne sammen med flødeblandingen i en skål.
Hæld grøntsagsblandingen i et smurt ovnfast fad, tryk overfladen let flad og drys med revet ost.
Bag blandingen i cirka 35 min., til grøntsagerne er næsten møre.
Fordel kyllingestykkerne over blandingen, og bag retten yderligere 20-25 min., til kyllingen er gennemstegt.
Server med salat og noget godt brød.