Denne suppe fik vi virkelig ofte tilbage i nullerne. Det var min go to opskrift på en suppe, der er nem og smager godt.
Jeg har serveret den ofte som en forret, men fandt ud af den skulle portions anrettes, da folk spiste for meget, hvis gryden kom på bordet. Så godt smager den.
Så gik der en masse år hvor jeg ikke har lavet den, men fandt den frem fra mine gemmer her forleden dag.
Og synes klart den har brug for et come back, da den er så hurtig at lave og smager lækkert.
Ferskensuppe med rejer 4 personer:
- 1 mellemstort løg, finhakket
- 2 fed hvidløg, finhakket
- 1 spsk. stærk karry
- 25 g smør
- ½ l bouillon
- ¼ l piskefløde
- 1 ds. hakkede tomater (400 g)
- 1 ds ferskner (480 g), skåret i små tern
- 100 g kogte rejer
- væsken fra fersknerne
- salt
- peber
Svits løg, hvidløg og karry i smørret i en stor gryde, ved middel varme, til løgene er klare (de må ikke brune).
Tilsæt bouillon, væsken fra fersknerne, fløde og dåsetomaterne. Lad suppen småsimre i 10 minutter.
Smag suppen til med salt og peber.
Skær fersknerne i små tern og tilsæt dem i suppen, sammen med rejerne.
Suppen varmes igennem, den må ikke koge og serveres strakt med lune flutes.