Da der var karneval i Aalborg, var jeg blevet spurgt om jeg ville lave kage til arbejde. Og jeg elsker at lave kage, så sagde ja med det samme. Der skulle gøres noget særligt ud af den, da det jo drejer sig om pynt til karneval. Lavede kagen et par dage i forvejen, og besluttede mig for også at prøve krafter med en swiss meringue buttercreme. Jeg havde læst den godt kunne gemmes i køleskab og bruges dagen efter. Dog synes jeg ikke det duede, da det luftige forsvandt, og det bare var som smør. Vil råde til at bruge det samme dag. Heldigvis havde jeg en kasse Wilton wipped icing som kunne bruges. Smager som flødebolleskum. Var super sjovt at gå ALL IN, med at pynte med bånd og roser. Synes det blev ok efter som det var første gang.
Chokoladekage:
- 240 g mel
- 300 g sukker
- 1 tsk. bagepulver
- 1/2 tsk. natron
- 1/2 tsk salt
- 2 æg
- 240 ml mælk
- 120 g smør i tern
- 1 tsk vaniljeessens
- 2 spsk usødet kakao
- 1 pose Dr. Oetker kagemousse Chokolade
- 1 kasse Wilton whipped icing
- evt. lidt frugtfarvepasta.
Kom mel, sukker, bagepulver og natron i en skål, og bland det sammen. Kom mælken i lidt efter lidt, mens der piskes. Tilsæt vaniljeessens og pisk igen. Kom den stuetempererede smør i lidt af gangen, mens der piskes mellem hver stykke. Kom kakaopulver i og pisk. Tilsæt æggene et af gangen og pisk mellem hver. Kom dejen i en smurt springform med bagepapir i bunden. Bages ved 175 grader varmluft i 30-35 minutter. Køles af på en rist, vendt med at tage den ud af springformen til kagen er kølet noget ned. Lad kagen køle helt af, inden den deles, fyldes med kagemousse og pyntes med icing.
Her er lige et par billeder fra noget af optoget til karnevallet I Aalborg.