Efter flere måneders rundrejse i Asien, er en af vores favoritter grøntsager i østerssovs. Så jeg besluttede mig for at finde en opskrift der kunne bruges til bønner. De er jo altid et nemt tilbehør til diverse retter. Vi havde gæster til grill, hvor jeg grillede en flanksteak og der passede de rigtig godt til. Smagen var dejlig og gav bønnerne et helt andet tvist. Gæsterne var også glade, så kommer til at lave disse bønner igen. Og når I bruger frosne bønner, tager det ikke lang tid at tilberede denne ret. Når I kan få friske bønner, bliver retten dog lidt bedre, da det er nemmere at holde lidt sprødhed i retten.
Bønner i hvidløg og østerssovs 6 personer:
- 75 g østerssovs
- 1 tsk sukker
- 3 spsk vand
- 4 spsk olie
- 6 fed hvidløg i tynde skiver
- 750 g grønne bønner
- salt
I en lille skål blandes østerssovs, sukker og vand, indtil sukkeret er opløst.
Kom olien i en stor gryde eller wok. Varm olien under høj varme. Skue ned på middelvarme og tilsæt hvidløgene.
Steg dem i olien i ca 1 min.
Kom bønneren i gryden/wokken og tilsæt ½ tsk salt. Steg bønnerne i et par minutter.
Kom østerssovsen ned til bønnerne, og steg bønnerne indtil de er møre og væden er absorberet, ca. 5-6 minutter.
Server straks.