Jeg er vild med aioli. Det er så lækkert til tapas, i en skøn hjemmelavet sandwich, eller som dip til pomfritter.
Denne opskrift gør det så nemt at lave sin egen aioli på få minutter.
Efter jeg er begyndt at lave min egen aioli, er det slut med at købe færdiglavet. Den smager nemlig helt fantastisk.
Aioli 2 dl.:
- 1 æg, (du skal bruge det hele, æggeblomme- og hvide)
- ½ tsk fint salt (brug ca. dobbelt ved flagesalt)
- 2 tsk hvidvinseddike (eller citronsaft – gerne halv/halv)
- 2 dl solsikke- eller vindruekerneolie
- 1 fed hvidløg
Kom alle ingredienserne op i et glas/beholder, hvor din stavblender passer i.
Kom stavblenderen helt ned til bunden af glasset/beholderen, og lad den blive ved bunden, og blend på maximal hastighed til mayonnaisen har arbejdet sig op til toppen, og du kan se det hele samler sig til en flot hvid aioli.
Derefter kan du køre stavblender op og ned, indtil al olien er optaget af den flotte hvide masse.
Smag til med salt og lidt ekstra citron, hvis du synes det mangler.
Stil på køl til du skal spise.
Tips:
Du kan smage aiolien til med lidt chili flager. Eller tilsætte ½ tsk paprika, det giver aiolien en god smag.
Blend evt. lidt rød peberfrugt med, for at give aiolien en fin rød farve.