Æble og fennikel vintersalat

Vintersalat

Vintersalat

Jeg har altid lidt svært ved at finde en salat, jeg synes passer til de retter man får her om vinteren. Jeg har dog fundet denne opskrift på en æble/fennikelsalat som passer rigtig godt til diverse simreretter.

Jeg har lavet den til Sherry braiseret svinekæber og til en omgang græsk moussaka, og her har den passet super godt til.

Syrligheden og den svage smag af anis har givet et frisk imput til de lidt tunge retter. Så kan kun anbefale at I prøver denne salat næste gang, I har brug for lidt frisk salat til en skøn vinterret.

Æble og fennikel vintersalat 4 personer:

  • 2 store Ingrid Marie æbler
  • 1 fennikel
  • 3 spsk æblejuice eller citronsaft
  • 2 spsk olivenolie
  • salt
  • granatæblekerner
  • pynt med fennikel (den del der ligner dild) eller bredbladet persille

Skær æblerne og fennikel i meget tynde skiver. (brug evt. et mandolinjern)
Bland æblejuice (eller citronsaft), olivenolie og salt sammen.
Vend æbleskiverne og fenniklen i marinaden.
Pynt med granatæblekerner og fennikeltoppen eller persille.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *