Jeg er vild med solbær og det er heldigt, da jeg har en meget stor busk i haven.
Jeg fandt denne opskrift i et ugeblad og lavede kagen til gæster der kom til eftermiddagskaffe.
Alle var vilde med kagen. Solbærrene giver denne kage et syrligt spark. Også derfor jeg synes der skal serveres flødeskum og ikke creme fraiche til denne kage.
Upside down solbærkage 8 personer:
- 300 g solbær
Topping:
- 50 g smør
- 50 g brun farin
- 100 g hakkede mandler
- 1 tsk. stødt kanel
Dejen:
- 200 g sukker
- 200 g blødt smør
- 3 æg
- 2 tsk. vaniljeessens
- 200 g hvedemel
- 2 tsk. bagepulver
Pynt:
- flødeskum
- solbær curd
Fordel halvdelen af solbærrene i en springform foret med bagepapir, eller brug en silikoneform smurt med blødt smør.
Bland ingredienserne til toppingen sammen og fordel over solbærrene.
Til dejen piskes det bløde smør og sukker cremet. Pisk æggene i et ad gangen. Tilsæt vaniljeessens.
Vend melet blandet med bagepulver i dejen. Vend resten af solbærrene i.
Fordel dejen over toppingen.
Bag kagen ved 180 grader på midterste rille i ca. 55 minutter.
Stik en strikkepind i kagen, hvis der hænger dej ved, skal den bage lidt længere.
Afkøl kagen lidt i formen. Vend kagen ud på et fad.
Afkøl kagen helt.
Sigt evt. flormelis henover og server med en klat flødeskum og evt. lidt solbær curd.