Jeg kan godt lide at eksperimentere med tilbehør når vi skal have gæster. For ikke altid at komme til at servere det samme hvert år. Så da jeg fandt denne opskrift på en amerikansk hjemmeside, skulle det prøves. Men at koge grønne bønner så længe som der stod, var ret stressende, da det er helt imod min normale overbevisning i tilberedning af grønne bønner. Så med lidt rystende hænder blev disse serveret og de var en kæmpe succes. Udseendet er ikke det mest tiltalende, men smagen vinder ens hjerte.
Southern-Style grønne bønner ca. 6 personer:
- 4 skiver god bacon, i tern
- 1 kg grønne bønner, ender knækket af og længere bønner knækkede midt over
- ½ liter kylling bouillon
- ½ liter vand
- 1 tsk salt
- ½ tsk sort peber
- ½ tsk hvidløgspulver
- ¼ tsk chili flager
- 1 spiseskefuld smør, valgfri
Steg bacon sprødt i en stor gryde. Fjern bacon fra gryden og gem.
Kom de grønne bønner i gryden, sammen med alle de øvrige ingredienser, undtagen smør.
Bring det i kog og derefter stil varmen til medium-lav. Skal kun lige simre. Dæk og lad det simre i 1-2 timer, under jævnlig omrøring.
Hæld vandet fra bønnerne og tilsæt evt. smør. Smag bønnerne til.Tilføj ekstra krydderier og salt/peber. Kom bacontern i og vend rundt.
Server som tilbehør.