Solbær curd

Solbær curd
Solbær curd

Jeg har en meget stor solbærbusk i haven og jeg leder altid efter opskrifter med solbær.

Denne solbær curd er så lækker og kræver ikke meget. Syrlig og sød. Brug den som topping på yoghurten, oven på en frisk skive franskbrød eller som pynt på en kage.

Solbær curd 1 mellem str. glas:

  • 300 g friske solbær
  • ½ citron, skal og saft
  • 50 g smør
  • 100 g sukker
  • 2 mellem str. æg

Kom solbærrene i en gryde med lidt vand. Kog ved svag varme i 5-10 minutter, indtil frugten har frigivet saften.

Placer en varmefast skål over en gryde med småsimrende vand. Kom citronsaft og -skal, smør og sukker i skålen og varm forsigtigt op, indtil smørret er smeltet og sukkeret er opløst.

Kom æggene i en skål, pisk dem godt med en gaffel og sigt derefter æggene ned i skålen, der står over vandbadet.

Tilsæt frugten fra den anden gryde, rør godt rundt, og fortsæt med at røre, indtil det er tyknet, og det dækker bagsiden af ​​en ske.

Si frugten fra ved at hælde curden igennem en sigte og hæld den i en steriliseret glas.

Holder sig i op til 2 uger i køleskabet. Du kan også fryse små portioner af curden ned, så holder det længere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *