Disse småkager er dejlige til jul, men jeg bager dem cirka en gang om måneden. De er så nemme og kræver ikke mange ingredienser.
Dette er min svigerfars yndlingssmåkage, det er derfor jeg bager dem så tit. Gerne sammen med en anden småkage, så de har lidt forskelligt at vælge imellem.
De får den helt rigtige sprødhed, lige som en småkage købt ved bageren. Og dejligt porøse, så de nærmest smelter på tungen.
Nu har jeg kommet mørk chokolade i, men du kan også lave dem uden noget, eller som jeg har gjort her, kommet kardemomme i. Tænker også de ville være skønne med lidt hakkede soltørrede tranebær, pistacie nødder, eller hvad du nu kan tænke på at komme i en småkage.
Shortbread cookies med chokolade 30-40 stk.:
- 227 g smør, blødgjort
- 64 g flormelis
- 256 g mel
- 100 g hakket mørk chokolade
Forvarm ovnen til 175 grader. Klargør to bageplader med bagepapir.
Pisk smør og sukker sammen til det er luftigt. Tilføj mel og fortsætte med at blande, indtil blandingen danner en blød dej. Vend den hakkede chokolade i. Form dejen til en sammenhængende bold med hænderne.
Rul dejen ud til den er ½ cm tyk. Udrul på flormelis, da for meget mel gør kagerne tørre. Kom masser af flormelis på kagerullen, så dejen ikke sidder fast. Udstikkes i cirkler og placeres på bageplader. Gentag indtil der ikke er mere dej.
Bages i 16-18 minutter, eller indtil småkagen er let gylden brun. Lad dem afkøle på bagepladen.