Pasta med kødboller i tomatsovs

IMG_3286

Da vi var på ferie i USA, fik vi en fantastisk ret med kødboller i tomatsovs. Jeg har prøvet at gøre dem kunsten efter, dog har jeg ikke helt ramt smagen, men disse blev nu ret gode.

Pasta med kødboller 4 personer:

Fars til kødboller:

  • 500 g hakket kalv og flæsk
  • 1 løg, hakket
  • 2 fed hvidløg, hakket
  • 1 spsk tørret oregano
  • 1 æg
  • 2 spsk revet parmesan
  • salt og peber

Tomatsovs:

  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 spsk olie
  • 1 dl hvidvin
  • 4 hakkede friske tomater
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 2 tsk tørret oregano
  • salt og peber
  • 800 g frisk pasta

Kødboller:

Bland alle ingredienserne til farsen sammen. Tril det til små kødboller. Brun dem på en pande i lidt olie.
Stil dem til side.

Tomatsovs:

Hak løg og hvidløg. Kom det i en sautepande med olie og svits til løgne er klare. Kom hvidvinen på og lad det småsimre i 5 minutter.
Tilsæt de friske tomater og svits med i et par minutter. Kom dåsetomater i.
Kom krydderier i og lad det simre i 20 minutter. Smag til.
Efter de 20 minutter kommes kødbollerne i og det hele koger videre ved middel varme i 15 minutter mere.

Server med friskkogt pasta og reven parmesanost.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *