Da vi var på ferie i USA, fik vi en fantastisk ret med kødboller i tomatsovs. Jeg har prøvet at gøre dem kunsten efter, dog har jeg ikke helt ramt smagen, men disse blev nu ret gode.
Pasta med kødboller 4 personer:
- 500 g hakket kalv og flæsk
- 1 løg, hakket
- 2 fed hvidløg, hakket
- 1 spsk tørret oregano
- 1 æg
- 2 spsk revet parmesan
- salt og peber
Tomatsovs:
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 2 spsk olie
- 1 dl hvidvin
- 4 hakkede friske tomater
- 1 dåse hakkede tomater
- 2 tsk tørret oregano
- salt og peber
- 800 g frisk pasta
Kødboller:
Bland alle ingredienserne til farsen sammen. Tril det til små kødboller. Brun dem på en pande i lidt olie.
Stil dem til side.
Tomatsovs:
Hak løg og hvidløg. Kom det i en sautepande med olie og svits til løgne er klare. Kom hvidvinen på og lad det småsimre i 5 minutter.
Tilsæt de friske tomater og svits med i et par minutter. Kom dåsetomater i.
Kom krydderier i og lad det simre i 20 minutter. Smag til.
Efter de 20 minutter kommes kødbollerne i og det hele koger videre ved middel varme i 15 minutter mere.
Server med friskkogt pasta og reven parmesanost.