New Orleans Chicken and sausage Gumbo

Gumbo1

Da vi lige er kommet hjem fra en ferie I USA, hvor vi var på en kokkeskole I New Orleans, skulle denne opskrift prøves af derhjemme.
Svigerforældrene og min mands bror kom til middag i mandags. Det var en kæmpe succes.
Her kommer billeder og opskriften, som jeg har oversat til dansk.
Jeg købte et rigtig lækkert blandingskrydderi da jeg var i New Orleans, det er selvfølgelig brugt, så nu bruger jeg min egen hjemmelavet Cajun krydderi. Opskriften kan du finde her.

Gumbo med ris til 8 personer:

Ingredienser:

  • 100g. svinefedt
  • 70 g. mel
  • 2 hakkede løg
  • 1/2 bt. hakket blegselleri
  • 3 grønne peberfrugter
  • 1/2 spsk hakket hvidløg
  • 300 g. Chorizopølse skåret i skiver
  • 300 g. kogt kylling I tern
  • 1,5 l hønsebouillon
  • 1/2 bt hakkede forårsløg
  • Joe’s Stuff seasoning

Server med kogte ris.

Varm svinefedtet og kom mel i. Rør i det hele tiden. Det skal ende med at ligne Peanut butter I farven og også  blive lidt grynet. Kom chorizo I og steg lidt. Kom løg, blegselleri og grøn peber i. Kom hvidløg i, og lad det stege til grønsager er blevet bløde. Rør i det ofte. Tilsæt hønsebouillon og lad det komme op og koge. Skru ned, og lad det simre i en time eller mere. Smag til med Joe’s Stuff seasoning. Ca. 10 min før servering tilføj kylling og de hakkede forårsløg.
Server Gumbo over ris eller uden ris, som en god fyldig suppe.

6 comments

  1. Mums ser lækkert ud. Er det en slags suppe? ?

    1. Er det Joe stuff krydderi det samme som dit Cajun krydderi?

      1. Hej Trine. Det er i hvert fald så tæt på jeg kan komme den jeg købte i New Orleans. Jeg bruger cajun krydderiet i stedet for Joes hot stuff.

    2. Den kan bruges som en rigtig fyldig suppe, eller serveres sammen med ris. Begge dele er super lækkert.

      1. ,jeg vik prøve at lave den i morgen ?

        1. Håber du synes den er lige så lækker som jeg gør. 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *