Jeg har fundet denne opskrift på en amerikansk hjemmeside. Denne kyllingeret er fyldt med smag og er også nem at gå til.
Jeg holder meget af retter med kylling og soltørrede tomater. Tomaterne giver bare så meget smag. Og så er en sauce med fløde og parmesanost jo altid lækker. Hvis man nu serverede en sund grøn salat ved siden af, så er det nok ikke så usundt. 😊 Selvom det bliver mig selv der skal spise den, manden er ikke meget for salat til varm mad. 😉
Men som opskriften navn antyder, så er det en ret der kan få den mindst giftelystne mand til at sige marry me. 😀 Så godt smager den og god mad er vejen til en mands hjerte.
Marry me kylling 6 personer:
- 3 store kyllingebryster
- 3 fed hvidløg, hakket
- 180 ml kyllingebouillon
- 100 ml fløde
- 30 gram revet parmesanost
- 1 glas soltørrede tomater, skåret i mindre stykker
- 1 tsk. tørret oregano
- ½ tsk. knuste chili flager
- olivenolie
- salt og peber
- frisk basilikum
Forvarm ovnen til 175 grader. Sæt en plade midt i ovnen, stegepanden kan stå på. Læg kyllingebryster på et skærebræt og trim efter behov, Skær dem over på tværs, så du har seks stykker kyllingebryst. Dup derefter kyllingebryster tørre på alle sider med køkkenrulle.
Krydr generøst toppen af kyllingebrysterne med salt og sort peber. Vend kyllingebrystet og krydr den anden side. Stil kyllingen til side.
Varm en pande med høj kant og som må gå i ovnen, op over medium-høj varme. Tilsæt olivenolie og drej panden, så hele overfladen er dækket med olie.
Når olien er varm, læg de krydrede kyllingebryster i stegepanden. Steg kyllingebryst 2 til 3 minutter, indtil de er let gyldne. Vend kyllingebrysterne og steg 2 til 3 minutter mere. Overfør de stegte kyllingebryster til en tallerken og stil dem til side. Bemærk: Kylling bør ikke være helt gennemstegt på dette tidspunkt.
Reducer varmen til medium. Sørg for at temperaturen på stegepanden er blevet reducereret før du tilsætter hakket hvidløg. Sautér hvidløg i 1 til 2 minutter, eller indtil hvidløgene er duftende.
Tilføj kyllingebouillon til stegepanden og rør rundt, og sørg for at skrabe eventuelle brunede stykker kylling eller hvidløg op, der kan sidde fast i bunden af stegepanden. Det er der alt den gode smag sidder.
Tilsæt derefter fløde. Pisk eller rør forsigtigt for at inkorporere fløden i kyllingebouillonen. Når væskerne er blandet, drysses revet parmesan i blandingen og der røres forsigtigt, indtil osten er smeltet.
Fortsæt med at røre i sauceblandingen i 1 minut eller deromkring, før du tilsætter de soltørrede tomater, tørret oregano og røde chili flager til flødesaucen. Smag saucen til og juster med salt, peber, oregano og røde chili flager.
Lad saucen simre ved middel varme, et par minutter. Kom de stegte kyllingebryster tilbage i panden. Vend kyllingebryst 3 til 4 gange for at dække alle sider med sauce, og kom derefter hele stegepanden i ovnen.
Bag kyllingen i ovnen i 15 minutter, og lad det derefter stå og trække i 5 minutter inden du pynter med snittede basilikum blade.
Server med ris.