Jeg vil gerne servere hjemmebagt brød der smager, til min mad. Men det er ikke altid tiden lige er der til at lave det, så da jeg faldt over denne hurtige og nemme opskrift på et madbrød, der smagte superlækkert, blev det en af mine faste opskrifter.
Opskriften fandt jeg på madbloggen Maden i mit liv. Det er en side jeg kan anbefale, da jeg finder masser af inspiration der.
Prøv dette brød næste gang du gerne vil lave hjemmebagt brød, men ikke har for meget tid.
Madbrød – i en fart 1 brød:
- 1 dl lunkent vand
- 1 dl lunken mælk (kan erstattes af vand)
- ½ pk. gær (eller 6-9 gram tørgær)
- 1 tsk. bageenzymer (giver et lækkert luftigt brød, ikke nødvendigt)
- 1-2 tsk. hvedemalt (for lidt ekstra smag i brødet, ikke nødvendigt)
- 1 tsk. salt
- 1 tsk. sukker
- 1 tsk. tørret rosmarin
- ½ dl yoghurt uden smag (eller lign. syrnet mælkeprodukt)
- 100 g ølandshvedemel (hvedemel eller andre former for groft mel kan også bruges)
- 250 gr hvedemel
- 1 spsk. olie
- salt flager og tørret rosmarin til pynt
Kom den lune mælk og vand i en skål og rør gæren ud i væsken.
Tilsæt salt, sukker, rosmarin, yoghurt, ølandshvedemel og hvedemelet. Rør let rundt i skålen med en grydeske og tilsæt olien som det sidste. Rør sammen til en glat og let klistret dej.
Vend dejen ud på et stykke bagepapir, gør fingrene våde og bred dejen ud til en cirkel – ca. 20 cm i diameter og 2-3 cm høj. Klistrer dejen for meget, så fugt fingrene yderligere et par gange undervejs. Når brødet er pænt og glat drysses der med tørret rosmarin og salt flager.
Rids brødet næsten igennem med en skarp kniv, så der dannes 8 trekanter, som kan brækkes fra hinanden, når brødet er bagt. Sæt brødet i en kold ovn og tænd på 225 °C (alm. ovn – ikke varmluft).
Bag brødet i ca. 20 minutter, til overfladen er gylden og brødet er gennembagt. Server brødet lunt – det er bedst samme dag, men hvis der skulle være rester, kan stykkerne godt fryses.