Disse bløde og store boller er bagt ud fra Tangzhong metoden. Bollerne er perfekte som morgenboller eller fødselsdagsboller, da de er luftige og lette og smager skønt med et lag smør på.
De har en længere holdbarhed end almindeligt bagværk grundet den specielle japanske bageteknik.
Opskriften er fra mummum.dk, hvor du også kan se en video hvordan du laver bollerne.
Luftige teboller 20 stk.:
Jævning:
- 200 ml. mælk
- 40 g. hvedemel
Dej:
- 400 ml. mælk, håndvarmt
- 760 g. hvedemel
- 25 g. gær
- 1/2 tsk. salt
- 4 spsk. sukker
- 1 æg
- 100 g. smør, stuetempereret
Lav først en jævning af 40 g. hvedemel og 200 g. mælk. Put det i en lille gryde og pisk det sammen inden du tænder for varmen.
Tænd for varmen og pisk jævnligt i gryden, indtil det begynder at tykne. Varm op til kogepunktet, du skal have en konsistens, som minder om budding.
Tag den herefter af varmen og lad den køle ned til stuetemperatur.
I en røreskål vejes alle de resterende ingredienser op. Start med de 400 ml. mælk, som skal være håndvarmt, hvor du rører gæren ud i.
Herefter tilsættes salt, sukker, æg og de resterende 760 g. hvedemel.
Tilsæt din jævning og begynd at ælte dejen med din dejkrog. Lad den ælte ved lav hastighed i 3-4 minutter.
Vej smørret af og skær det i mindre stykker. Kom smørret i dejen.
Lad nu din dej ælte ved medium hastighed indtil den begynder at slippe kanterne. Det kan tage alt mellem 10-20 min. alt efter hvor god din røremaskine er.
Når du kan lave glutentesten på den og den er godkendt, så er dejen færdig.
Glutentesten laves ved at tage en lille klump dej, hvorefter du hiver dejen ud. Hvis du kan hive dejen ud, uden at den går i stykker, så er din dej klar. Hvis den går i stykker, så skal den æltes lidt længere.
Drys mel på bordet. Hæld herefter dejen ud på bordet og drys mere mel på toppen. Dejen kan klistre en smule, men hvis du sørger for at have godt med mel på hænderne og bordet, så burde det hjælpe.
Vej dine boller af til 75 – 80 g. stykket og tril til boller.
Sæt bollerne på en bageplade beklædt med bagepapir.
Læg et viskestykke over bollerne og lad dem hæve i 1,5 time.
Tænd ovnen på 200 grader. Pensl dine boller med et sammenpisket æg eller kold kaffe (pensl dem forsigtigt, så de ikke falder sammen). Bag bollerne i ca. 12-15 min.
Tag bollerne ud af ovnen og lad dem afkøle på en bagerist.