Min mand er dygtig i et køkken, dog er det ikke så tit han kommer derud, og det er helt sikkert en skam.
Vi lavede denne ret sammen, da vi skulle finde på noget at bruge alle vores æbler til vi har i haven. Det er en super skøn efterårsret, der er hurtig at lave på en hverdag, men lækker nok til at servere for gæster i weekenden.
Disse smage passer rigtig godt sammen. Salt og røg fra bacon, sødme og syre fra æblerne og fedme fra fløden. Jeg hyggede mig så meget med at have min mand med i køkkenet, at jeg håber det kommer til at ske ofte.
Kylling med æbler og bacon 4 personer:
- 6 kyllingeoverlår med skin
- 1 pk. bacon i tern
- 1 stort løg eller 2 små, hakket
- 1 dl hvidvin
- 175 ml æblemost
- 175 ml hønsebouillion
- 2 æbler skåret i tynde både
- ½ tsk frisk timian eller 1/4 tsk tørret timian
- 1 dl piskefløde
- ½ tsk dijon sennep
- Maizenamel
- salt og peber
Forvarm din ovn til 175 grader varmluft.
Krydr dine kyllingelår med salt og peber og kom dem i et ildfast fad.
Sæt dem i den varme ovn og giv dem 30 minutter, eller til saften er klar, når du stikker en gaffel ned i dem.
Mens kyllingelårene er i ovnen, kommes bacontern på en varm pande og steges til de begynder at blive brune.
Tilsæt løgene og steg videre til bacon er sprødt og løgene er begyndt at blive brune.
Kom hvidvin ved og lad alkoholen koge væk, det tager 1-2 minutter.
Tilsæt æblemosten, hønse bouillionen,æblebåde og timianen.
Lad det koge op og skru så ned til medium varme, og lad det simre til æblerne er møre. (Dog skal de helst ikke koge så meget at de bliver til grød.)
Kom fløde og dijonsennep i og rør rundt.
Tilsæt lidt majsmel rørt op med koldt vand, for at jævne sovsen. Kom det i lidt af gangen, så du kan styre hvor tykt det bliver.
Smag til med salt og peber.
Kom kyllingelårene op i sovsen i panden og server med ris eller kartoffelmos.