Da jeg synes man skal huske at servere nogle af de gode gamle klassiker, kommer der her en opskrift på kringle. Det er en af de bedste kringler jeg har smagt. Opskriften er fundet i et Søren Ryge program. Det er en Anne Magrethe i Hirtshals der laver den, og den er både nem og gør glæde. Dog er jeg fortaler for at bruge rigtig smør, hvor hun bruger margarine. I er velkomne til at gøre som I bedst synes om. 🙂 Til masser af gæster eller gem lidt til fryseren.
Kringle:
- 2 dl lunkent vand
- 300 g smør i tern (stuetemperatur)
- 1 pakke gær, smuldret
- 3 spsk sukker
- 3 æg (stuetemperatur)
- 450 g mel
Remonce af:
- 225 g smør(stuetemperatur)
- 225 g sukker
- Kardemomme eller kanel
- Rosiner
Kom gær der bliver smuldret, smør i tern, sukker, æg og lunkent vand i en skål.
Lad det sår uden at røre i det i 20 minutter. Gæren skal boble om og se ud som om det skummer.
Bland melet i med hænderne. Bland ikke for længe, det skal bare samles til en dej.
Det gør ikke noget at smørret ikke er rørt helt ud i dejen, da det kun bliver mere som wienerbrød.
Stil det til hævning en halv time.
Imens laves remoncen.
Pisk blødt smør sammen med sukker og kanel/kardemomme.
Nu tages dejen ud på et meldrysset bord og rulles ud til en stor firkant, som deles i fire stykker.
Kom remonce på i midten, og sørg for at komme helt ud i enderne, da endestykkerne ellers bliver kedelige. 🙂
Drys med rosiner.
Fold dejen hen over. Først den ene side og så den anden side.
Pres det sammen med en flad hånd. Kom alle fire stænger på en bradepande med bagepapir.
Pensles med æg og drysses med sukker og nødder
Hæver i 15 min.
Sættes i en forvarmet ovn ved 220 grader i ca. 14 minutter.
Hold øje med dem, da de nemt bliver mørke.