Jeg er blevet meget glad for kondenseret mælk og hvad det kan bruges til. Efter vores ferie i Argentina hvor de laver det til en super skøn karamel, Dulce de leche, har lysten til at prøve en masse opskrifter af med netop dette produkt, sat gang i bageriet hjemme hos mig. Inde på chocolat.dk fandt jeg denne opskrift. Kan i øvrigt klart anbefale at I tager et kig på denne blog, da der er mange skønne opskrifter.
Dette er en dekadent brownie. Kan nærmest betegnes som en konfektkage. Jeg serverede en klat creme fraiche til for at give lidt syrligt modspil.
Karamelliseret brownie:
- 90 g smør
- 90 g mørk chokolade
- 1 1/2 æg
- 1 ¾ dl sukker
- ¾ dl mel
- ¾ dl kakao
- en knivspids salt
- 200 g kondenseret mælk (1/2 dåse) Frys evt. resten til næste gang
- 75-100 g lys chokolade (jeg brugte lyse chokoladeknapper)
Smelt smør og mørk chokolade i microovn. Pisk sukker og æg let og luftigt.
Vend chokoladeblandingen i æggesnapsen.
Sigt mel, kakao og salt i.
Hæld dejen i en form (cirka 18 x 22 cm) foret med bagepapir.
Hak chokoladen, og drys den ud over dejen.
Hæld kondenseret mælk ud over kagen.
Bag kagen ved 170 grader i 40-45 min. Hold øje med kagen de sidste minutter, så det karamelliserede lag ikke får for meget.
Lad den køle helt af eller lad den stå natten over, inden servering.
Skær ud i små firkanter og server med creme fraiche.